comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Escude'den tempo ve mücadele itirafı

27 Nisan 2013, Cumartesi 09:50

Beşiktaş'ın Fransız savunmacısı Julien Escude, Türkiye'deki futbolun Fransa'dan daha mücadeleci, İspanya'dan daha tempolu olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ın Fransız savunmacısı Julien Escude, Türkiye Süper Ligi'nde her takımın top oynamak yerine koşmayı tercih ettiğini söyledi. Türkiye'ye alışmakta zorluk çektiğini belirten ve Futbol Komitesi'nden Ahmet Kavalcı ile dertleşen Escude, "Cannes, Rennes, Ajax, Sevilla gibi takımlarda oynadım. Türkiye'deki gibi oyun akışı görmedim. Teknik ve görsellikten çok, fizik üstünlüğü olan ve çok koşan ekipler ön planda. Türkiye'de futbol Fransa'dan daha mücadeleci, performans olarak İspanya'dan daha tempolu oynanıyor" dedi.

"HER TAKIMIN SİSTEMİ AYNI"

Teknik Direktör Samet Aybaba'ya yapılan eleştirilere de anlam veremediğini kaydeden Escude, formayı adaletli dağıtan bir hocayla çalıştıklarını belirtti ve şunları söyledi:

"Beşiktaş'a geldiğim günden bu yana taraftarların bana bakış açısında değişim olduğunu görüyorum. Çünkü Türkiye'de daha teknik ve sistemli bir oyun bekliyordum. Fakat düşme hattındaki ekip ile şampiyonluğa oynayan takımın oyuncuları aynı sistemde mücadele ediyorlar. Türkiye'de koşan takım kazanıyor."

"AVRUPA VİZESİNİ ALACAĞIZ"

Genç bir takım olduklarını da ifade eden Escude, "Türkiye'de teknik oyncular da var fizik gücünü kullananlar da. Beşiktaş'ta görev aldığım süre içinde verilen taktiği uyguladım. Bu sezon beklenen performansı sergilediğimiz söylenemez. Ama şu gerçek, Avrupa vizesini alacağız. Ligin en çok koşan ve savaşan futbolcularına sahibiz" diye konuştu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!