comScore

Beşiktaş Beşiktaş

İnönü'de 3 puan savaşı!

26 Nisan 2013, Cuma 12:16

Beşiktaş, Süper Lig'in 31. haftasında cumartesi günü İstanbul'da Orduspor ile karşılaşacak.

Farklı Akhisar Belediyespor yenilgisiyle şampiyonluk yarışının dışında kalan \"Kara Kartallar\", ligden düşmeme mücadelesi veren rakibini yenerek Avrupa kupalarına katılma yarışında puan kaybı yaşamak istemiyor.

BJK İnönü Stadı\'nda saat 20.00\'de başlayacak maçı hakem Fırat Aydınus yönetecek.Siyah-beyazlılar, hazırlıklarını bu akşam yapacağı idmanla tamamlayacak.

-Hedef, Avrupa kupaları-
Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 4-1\'lik ağır yenilgiyle matematiksel olarak şampiyonluk olasılığı kalmayan Beşiktaş, kalan 4 haftada, yeni sezonda Avrupa kupalarına katılma mücadelesi verecek.

Lig ikincisi Fenerbahçe ile arasında 6 puanlık fark olan ve UEFA Şampiyonlar Ligi\'nde yer alma olasılığını da bir hayli azaltan \"Kara Kartallar\", UEFA Avrupa Ligi için kalan 4 haftada Bursaspor ve Kasımpaşa ile kıyasıya yarış içinde olacak. Süper Lig\'de 31. hafta maçları öncesi Beşiktaş ve Bursaspor\'un 49, Kasımpaşa\'nın ise 46 puanı bulunuyor.

-Beşiktaş 3\'üncü, Orduspor 17\'nci sırada-
Süper Lig\'de 31. hafta öncesi, son 6 maçında 2 kez galip gelebilen Beşiktaş 49 puan ve gol averajıyla 3\'üncü, son 6 karşılaşmasını yitiren Orduspor ise 29 puanla 17\'nci sırada yer alıyor.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Ordu\'da yapılan maçı Beşiktaş 2-1 kazandı. Spor Toto Süper Lig\'in 30. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Akhisar Belediyespor\'a 4-1, Orduspor ise evinde Kasımpaşa\'ya 2-0 yenildi.

-4 sakat, 3 cezalı-
Beşiktaş\'ta, sakat ve kart cezalısı toplam 7 futbolcu Orduspor\'a karşı oynayamayacak. Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Almeida, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı ve Uğur Boral ile kırmızı kart cezalısı Gökhan Süzen, sarı kart cezalıları Ersan Adem Gülüm ve Necip Uysal, takımdaki yerlerini alamayacak.

-5 futbolcu sarı kart cezası sınırında-
Beşiktaş\'ta, Orduspor maçı öncesi 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.Sezon başından bu yana üçer sarı kartları bulunan Fernandes, Holosko ve Emre Özkan ile yedişer sarı kartı olan Veli Kavlak ve Oğuzhan Özyakup, yarınki mücadelede kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek ve 32. haftadaki Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek. Sarı kart ceza sınırındaki diğer iki oyuncu Almeida ve Uğur Boral ise sakatlıkları nedeniyle yarınki maçta oynayamayacak.

-Son 6 maçta 2 kez kazanabildi-
Beşiktaş, son saniye golüyle 3-2 kazandığı Fenerbahçe derbisinin ardından oynadığı 6 lig maçında toplam 11 puan yitirdi.

Bu süre içinde sadece, ligden düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu\'nu 2-1, Medical Park Antalyaspor\'u 1-0 yenebilen siyah-beyazlılar, Kasımpaşa\'ya 3-1, Bursaspor\'a 3-0, Akhisar Belediyespor\'a 4-1 yenildi, Trabzonspor ile golsüz berabere kaldı. Beşiktaş, bu dönemdeki puan kayıplarıyla şampiyonluk olasılığını matematiksel olarak yitirip, Avrupa kupalarına katılma hakkını da zora soktu.

Unvanını Galatasaray\'a kaptırdı-
Süper Lig\'de bu sezon uzun süredir elinde bulundurduğu en çok gol atan takım unvanını geçen hafta lider Galatasaray\'a kaptıran Beşiktaş, son maçlarda gol yollarında büyük sıkıntı yaşıyor. Ligdeki son 6 maçında sadece 5 gol atabilen siyah-beyazlılar 56 golde kalırken, en skorer ekip unvanının yeni sahibi 58 golle Galatasaray oldu.



-Kötü rekora 2 kaldı-
Süper Lig\'de oynadığı 30 maçta kalesinde 46 gol gören Beşiktaş, bir sezonda en çok gol yeme kulüp rekoruna koşuyor. 2000-2001 sezonunda 34 maçta 48 gol yiyen siyan-beyazlılar, kalan 4 maçta kalesinde 3 gole daha engel olamazsa, lig tarihinde en başarısız savunma performansını sergileyecek.

Beşiktaş, ligde bu sezon yer alan 17 rakibi içinde sadece, düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu\'ndan (47) az gol yerken, Kardemir Karabükspor ve Gaziantepspor ile aynı sayıda golü kalesinde gördü. Geride kalan 30 maçın sadece 6\'sında kalesini gole kapatabilen siyah-beyazlılar, 14 takımdan daha fazla gol yedi.

-İnönü Stadı\'nda sondan bir önceki maç-
Beşiktaş, sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılması planlanan BJK İnönü Stadı\'nda sondan bir önceki maçını Orduspor ile oynayacak.Siyah-beyazlılar, tarihi stada 33. haftadaki Gençlerbirliği maçıyla veda edecek.

Orduspor deplasmanda 20 maçtır kazanamıyor-
Orduspor, Süper Lig\'de deplasmanda oynadığı son 20 maçı da kazanamadı. Ligde rakip sahadaki son galibiyetini geçen sezonun 23. haftasında, 29 Ocak 2012 tarihinde Eskişehirspor\'u 1-0 yenerek elde eden mor-beyazlı ekip, 5\'i geçen sezona, 15\'i de bu sezona ait son 20 dış saha maçında 11 kez yenildi, 9 kez berabere kaldı, 3 puanı bir arada göremedi.

Orduspor, ligden düşmesi kesinleşen ilk takım Mersin İdmanyurdu ile birlikte bu sezon deplasmanda galip gelemeyen iki ekipten birisi. Mor-beyazlılar ayrıca, 9 golle, dış sahada en az gol atan takım durumunda bulunuyor.

Süper Lig\'de son 6 maçını yitiren, son 3\'ünde gol bile atamayan Orduspor, Hector Cuper\'in yerine göreve getirilen teknik direktör Cevat Güler yönetiminde oynadığı ilk maçta evinde Kasımpaşa\'ya 2-0 mağlup olarak, ligde kalma umutlarına büyük darbe vurdu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!