comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ın 'yeni Drogba' planında dev rakip!

25 Nisan 2013, Perşembe 18:34

Rısya'nın zengin kulübü Anzhi Makhachkala'nın, Beşiktaş'ın prensip anlaşmasına vardığı iddia edilen Fildişili 'yeni Drogba' Wilfried Bony için tekfilte bulunduğu ortaya çıktı.

Sezon başında 'feda' sloganı etrafında yeni bir yapılanmaya giden Beşiktaş'ta beklentilerin altında geçen sezonun ardından gözler transfer planlamasına çevrildi. Son günlerde yerel basında siyah-beyazlıların transfer komitesinin Hollanda'nın yükselen yıldızı Vitesse'nin golcüsü Wilfried Bony ile 'prensip anlaşmasına vardığı' iddiaları yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Ancak Rusya'dan gelen haberler, bu iddiaları çürütecek nitelikte...

Rusya'nın petrol zengini kulüplerinden Anzhi'nin yaz aylarında en büyük hedefinin Avrupa basını tarafından 'yeni Drogba' olarak gösterilen Bony olduğu ifade ediliyor. Vitesse'nin temsilcileri ile görüşmelere başladığı ifade edilen Rus ekibinin, bonservis bedelinde anlaşma sağlanması durumunda 24 yaşındaki yıldız adayına bonuslar hariç yıllık 2,5 milyon euroluk bir sözleşme önermeyi planladığına vurgu yapıldı.
VITESSE'DEN AYRILMAK İSTİYOR!

Fildişili futbolcunun menajeri Dalibor Lacina da yaptığı açıklamalarda oyuncunun Vitesse'den ayrılmak istediğini kabul ederken, herhangi bir kulüp ile görüşmediğini ve kariyerine 'farklı' bir yoldan devam etmek istediğini söylerkeni Anzhi'nin teklifinden haberdar olduğunu belirtti.

Kulübün beklentilerinin tranferde belirleyici olacağını belirten Lacina, "Wilfried birçok takımdan teklif almayı sürdürüyor. Anzhi ile de görüşmeler var ve Bony de bunun farkında. Ancak oyuncum ile resmi bir görüşme olmadı. Transfer dönemi başladığında bazı şeyler daha da netleşebilir. Bony'nin tek istediği Vitesse'den ayrılarak, kariyerini şampiyonluk hedefleyen, planlaması olan bir takımda sürdürmek. Kendisini geliştirmek istiyor ve hayatında yeni bir sayfa açmaya da hazır. Bunun üzerinde çalışmalarımız sürüyor ve yaz aylarında takımdan ayrılmasını umuyoruz. Yine de bu durum sadece Bony'ye bağlı değil. Kulübün beklentileri de karşılanmalı" dedi.

TAM BİR GOL MAKİNASI

Ara transfer döneminde Bony'nin adı Rusya'nın dev ekiplerinden Zenit, CSKA Moskova, Lokomotif Moskova ile birlikte bazı İngiltere Premier Lig ve Almanya Bundesliga ekipleri ile birlikte anılmıştı. Son günlerde ise gelecek sezon Hugo Almeida ile yollarını ayırması beklenen Beşiktaş'ın Bony ile anlaştığı iddia edilmişti.

Vitesse'de Hollanda Ligi'ni alt üst eden bir performans sergileyen Bony, sahaya çıktığı 62 mücadelede 45 gol ve 12 asistlik bir performans sergiledi. Fildişi Sahili'nin de son dönemdeki önemli isimlerinden olan Bony, milli takımının formasını 18 kez sırtına geçirdi ve 6 gol attı.

Vitesse'nin kontratı 2015 yılında sona erecek yıldız adayı için 10-15 milyon euro arasında bir bonservis bedeli istediği belirtiliyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!