comScore

Beşiktaş Beşiktaş

'Aybaba ile sezon sonu görüşeceğiz'

25 Nisan 2013, Perşembe 15:06

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, Radyospor'da “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programına katılarak önemli açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, birçok konuda önemli açıklamalar yaptı..
Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, 5 senedir her Çarşamba Radyospor'da Beşiktaş'ın nabzını yakından tutan “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programına katılarak önemli açıklamalar yaptı. 
Şampiyon olabileceğimizi hissettirdik 

Yürekten oynayan, savaşan, başarısız sonuçlar alınsa dahi iyi futbol oynayan bir takım yaratınca alkış aldık, destek gördük. Hatta ligin ilk yarısı bittiğinde ikinci olunca düşünce değişti ve Beşiktaş neden şampiyon olmasın sorusu sorulmaya başladı. Sonrasında ikinci yarı performans düşüklüğü ve yaşanan sakatlık krizlerine yapıcı olmayan yaklaşımlarda eklenince her şey toz duman haline geldi.   

Beşiktaş küme düşmeye oynar diyenlere nerede? 


Sezona ‘Feda' diyerek başladık, fena da yapmadık. Öncelikli hedefimiz düşük maliyetlerle takım kurup her sene yükselen uçuruma giden borcu eritmekti. Bunu başardık, dediğimizi yaptık. Ayrıca sportif yönde de başarısız olduğumuzu düşünmüyorum çünkü hala daha ikincilik şansımız sürüyor. Bize sezon başında aklı selim olmayan bazı insanlar bu takım küme düşmeye oynar dediler ama biz kulaklarımızı tıkadık işimize baktık işte tablo ortada ilk üçteyiz. 

Samet Aybaba haberleri 

Geçtiğimiz sezon Carvalhal-Tayfur değişikliği yapıldığında fayda sağlandı mı, sağlanmadı. Bu yüzden fayda sağlanmayan bir şeyi yeniden yapmaya çalışmanın anlamı yok. Samet Aybaba hoca ile 2+2 yıllık sözleşmemiz var. Sezon sonu gelir otururuz ne yapıldı ne yapılmadı konuşuruz ona göre rotayı belirleriz. Ama kritik 4 maç daha var. Şu net bilinsin ki; şu ana kadar hiçbir teknik adam ile görüşmedik. Bu konunun da gündemde tutulması Ümraniye'yi yakından soluyan bir yönetici olarak Beşiktaş'a zarar verdiğini net söylemek istiyorum. 



Gelecek sezon Avrupa kupalarında... 

Biz Yönetim, futbolcular ve teknik heyet ile birlikte yaklaşık 50 kişilik bir aileyiz. Aile içinde sıkıntılar ufuk tefek sorunlar olabilir ama büyük sıkıntı olmadığını net şekilde söyleyebilirim. Abartmamak lazım bu çocuklar dışarı bile çıktığında 8-10 kişi çıkıyorlar. Birlik beraberlikten hiçbir şey kaybetmedik. Bu noktaya bu ekiple geldik Avrupa'ya katılma başarısını da bu ekip getirecek inanıyorum.   

Güçlü tarafımız Fernandes'i bilenler... 

Fernandes Manisa'da 2 gün idmanlara katılamadı. Kulüp doktoru oyuncunun sakatlığının olduğunu ve risk alınmaması gerektiği belirtince Samet Aybaba hocamız doğruyu yaptı ve Fernandes'i 18'e almadı. Kendisi ile konuştum ‘Takımı hocamız yapıyor göreve sakatlığım olmadığı sürece hazırım' dedi. Denildiği gibi Aybaba-Fernandes sorunu yok. Aksine güçlü tarafımızın Fernandes olduğunu bilenler kaleyi bu noktadan yıkmaya çalışıyorlar. 

İnönü Stadı hayalleri 

İnönü Stadı ile ilgili projemiz yakında başlayacak. Yönetim olarak koskoca bir camianın hayallerini gerçekleştireceğiz. Ancak başlaması bir dert bitmesi bir dert. Bittiğinde maddi refaha ulaşacak bir projeye imza atacağız. 

Beşiktaş kimsenin tapulu malı değil 

Yönetim olarak yapılandırma planlarımızın son aşamasını yapıyoruz. İçinden çıkılması zor bir durumdaydık çok şükür hizmet aşkı ile çalışarak, yapıcı eleştirilere kulak asarak Beşiktaş için mücadele etmeye devam ediyoruz. Beşiktaş kimsenin babasının tapulu malı değil, önemli olan doğru neyse onu yapabilmek.

Özkaynak düzenini kurtardık 

Özkaynak düzeni takımların yaşaması için kurulmuş bir yapıdır. Tam destek veriyoruz. Biz geldiğimizde öz kaynak düzenini ele geçirmeye çalışanlar vardı, izin vermedik. Allah'a şükür şans yüzümüze güldü. Sonrasında oluşan yapı ile başarılara ulaşmaya başladık. Her şey o noktada çok güzel olacak yeter ki taraftarımız takip etsin destek versin can damarımıza. 

İbrahim Altınsay 

İbrahim Altınsay taraftarın gönlünden geçen bir isim ancak kendisi ile ilgili bir görüşmemiz olmamıştır. Başkanımız ile yaşadıkları görüş farklılığı dolayısı ile yollarımız ayrılmıştır. İki taraflı olarak böyle bir buluşmaya bir daha imkan yoktur. İsimlere takılmayalım en büyük projelerimizden biri sportif direktörlüktür, bunu kısa sürede gerçekleştireceğiz. Ancak bu görev Beşiktaş'ta "Futbol Genel Direktörlüğü” adı altında yapılacaktır. 

Beşiktaş Kongre Üyeliğine 
Taslak Tüzükte giriş bağışı 5.000 TL olacak diye bir madde yok. Zaten Kongre üyeliği ile ilgili olarak bu karar Mali Genel Kurulda alınabilir. Bu rakam şu anda 1200 TL olarak devam etmektedir. Ve bu şekilde de devam edecektir düşüncesindeyim. Beşiktaş menfaatleri her şeyden daha önemli.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!