comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Almeida: 'Portekiz'e dönmek istiyorum'

23 Nisan 2013, Salı 15:50

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Hugo Almeida, ülkesi Portekiz'de bir röportaj verdi ve geleceğine yönelik önemli açıklamalar yaptı.

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Hugo Almeida, ülkesinde İstanbul'daki günleri, gelecek planları, sakatlığının son durumu ve takımdaki son gelişmeler ile ilgili bir röportaj yaptı.

Sakatlığın kendisini çok yavaşlattığını söyleyen 29 yaşındaki forvet, siyah-beyazlıların genel olarak iyi bir sezon geçirdiğini ifade etti. İngiltere ve İspanya'daki futbolu beğenmesine rağmen Portekiz'e dönmeye sıcak baktığını belirten Almeida, transferin Beşiktaş'ın tutumuna göre şekilleneceğini vurguladı.
İşte Almeida röportajı...
- Beşiktaş'taki günleri nasıl gidiyor?
"Beşiktaş'ta iyi gittiğimi söyleyeiblirim, ancak bazı problemler de yok değil. Sezonun ilk yarısı çok pozitif geçti, 6 ay boyunca oldukça iyi oynadum. Takımın ve ligin en skorerleri arasındaydım. Ama yeni yılda durum değişti. 2013'ün ilk maçında sakatlandım, sonra geri döndüğümde de fiziksel eksikliğim oynamamı engelledi, ardından tekrardan sakatlandım... Yani tam olarak mutlu değilim."

- Beşiktaş ile kontratın devam ediyor. Gelecek planların nedir? Portekiz'e dönmeyi düşünüyor musun?
"Beşiktaş'ta mutluyum ve bir sene daha kontratım var. Türkiye'de insanların beni sevdiğini düşünüyorum, fakat geleceğim belirsiz. Premier Lig'i ve İspanya La Liga'yı beğeniyorum, ama Portekiz'e dönmek istiyorum. Her şey gelecek tekliflerle ilgili ve bunun da üzerinde olaylar Beşiktaş'ın istekleri ile şekillenecek."

- İsmin Benfica ve Sporting Lisbon ile anılıyor. Bu takımlara gelmek mi istiyorsun, yoksa Porto'ya mı gitmek istersin?
"Her zaman belirttiğim gibi Portekiz'e dönünce bu 3 takımdan birinde forma giymek isterim. Porto'nun yeri gerçekten ayrı ve kulübe çok şey borçluyum, çünkü ben orada büyüdüm. Bu kulübün benim için önemini anlamak çok da zor değil. Porto'ya duygusal yakınlığım olsa da diğer takımlara da kapıyı kapatmıyorum. Benfica ve Sporting de büyük takımlar. Böyle büyük takımlarda oynamayı kim istemez ki!"

- Türkiye'de 9 golün var. Eğer sakatlanmasaydın gol kralı olabileceğini düşünüyor musun?
"Bilmiyorum, bu sadece tahmin. Ama gerçek olan kendimi çok iyi hissediyordum, goller atıyordum ve takım da bana yardım ediyordu. Maalesef şu anda sahada bile değilim."

- Şu anda sakatlığının düzelme periyodundasın. Ne kadar daha sahalardan uzak kalacaksın?
"Bu sakatlık hayatımda geçirdiğim en kötü adele sakatlığı. Kaslarım iki farklı yerden yırtıldı. Üç gün önce bir kontrole girdim ve normale dönmemin en az 2-3 hafta daha süreceğini söylediler."

- Bu sezon artık forma giyememe riskin var mı yani?
"Maalesef var. Eğer geri dönersem sadece son maçta forma giyebileceğim. Ama milli takımda oynayabilirim."

- Son sakatlık sonrasında müzmin sakat olduğun konusunda ümitsizliğe düştün mü?
"Sakatlık geçirmek her zaman karmaşıktır. Kimse art arda 3 sakatlık geçirmek istemez. Büyük bir hayalkırıklığına yol açıyor, haketmediğini düşünüyorsun."

- Beşiktaş geçen sezona göre iyi bir sezon geçiriyor. Artık işlerin daha istikrarlı olduğunu söyleyebilir miyiz?
"Evet işler iyi gidiyor. Sıralamada daha üstte de olabilirdik, ama kritik sakatlıklar oldu. Maalesef bu da futbolun içinde var. Ama içinde bulunduğumuz şartlar içinde en iyi yerdeyiz diyebilirim."

(Sporx)

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!