comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Mami'nin sözleşmesi huzursuzluk yarattı

23 Nisan 2013, Salı 09:04

Sadece Beşiktaş'ın değil Türk futbolunun da geleceği olarak gösterilen Muhammed Demirci büyük bir hayal kırıklığı yaratırken kazandığı rakamlarla ise herkesin önüne geçiyor.

Genç yaşında Avrupa'nın dev takımlarının gözüne giren ve Türk Messi lakabı takılan Demirci ardından ise kariyerinde bir türlü beklenen patlamayı yapamadı. Ancak yeni imzaladığı 650 bin TL'lik sözleşme ile birlikte takımın içindeki dengeler de allak bullak oldu.

3 yıldır A takım kadrosunda yer alan 18 yaşındaki oyuncu toplamda sadece 10 maça çıkarken 300 bin TL'lik garanti ücretinin yanı sıra 10 bin TL de maç başı ücret kazandı. Ancak Beşiktaş yönetimi bir türlü forma şansı bulamayan ve performansını yükseltemeyen genç oyuncusuyla ani bir karar verip sözleşmesini yüzde 100 zam yaparak uzattı. 3 yıllık imza atan Muhammed'in yıllık 600 bin TL ve maç başına da 10 bin TL kazanacağı öğrenilirken bir diğer alt yapıdan çıkan ve takımın en önemli isimlerinden biri olan Necip Uysal'ın 800 bin TL kazanması takım arasındaki huzursuzluğun artmasına neden oldu.

KAPTANA YOK!

Genç yaşında siyah-beyazlı takımın kaptanlığına kadar yükselen ve 4 yılda 130 maçta forma giyen Uysal ile Muhammed'in arasında çok az bir ücret farkı olması, takımdaki dengelerin de sarsılmasına neden oldu.

DAKİKADA 20 BİN TL KAZANDI

Muhammed Demirci bu sezon Beşiktaş A takımıyla ligde sadece 3 maça çıkarken toplamda ise 16 dakika forma giyebildi. Yıllık 300 bin TL kazanan genç oyuncu ayrıca maç başına da 10 bin TL kazandı. Toplamda 330 bin TL kazanan Muhammed, toplamda 16 dakika sahaya çıkabilince oynadığı her dakikada 20 bin 625 TL kazanarak adeta para bastı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!