comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Gekas konuştu! Beşiktaş'a neden gitmedi?

22 Nisan 2013, Pazartesi 09:05

Akhisar'ın lige damga vuran golcüsü Theofanis Gekas'ın menajeri Anestis Tsetines Beşiktaş'tan teklif aldıklarını doğrularken, Yunan golcü de Almeida olduğu için siyah-beyazlılara gitmediğini belirtti.

Attığı gollerle Türkiye gündemine oturan Akhisar Belediye'nin Yunanlı golcüsü Theofanis Gekas ve menajeri Anestis Tsetines, AKŞAM'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Akigolar'da forma giydiği 11 maçta attığı 10 golle taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Gekas, geçen yıl Samsunspor'da yarım bıraktığı işi bu sezon Akhisar'da tamamlamaya kararlı görünüyor.

BU KEZ BAŞARACAK MI?
Yunanistan ve Almanya'da gol krallığı yaşayan 'Gol Tanrısı'nın yolu ülkemize ilk kez geçen yılın devre arasında düştü. Ateş hattında yer alan Samsunspor, Alman ekibi Frankfurt'tan Gekas'ı 350 bin euro karşılığında renklerine bağladı. Yunanlı golcüye de 300 bin euro verildi. Sakatlığı nedeniyle son üç maçta forma giyemeyen Gekas'ın 11 maçta 8 gollük performansı Karadeniz ekibini ligde tutmaya yetmedi. Sezon sonu takımdan ayrılan Gekas, büyük umutlarla 2012'nin ağustos ayında İspanya'nın Levante takımına transfer oldu.

Valencia ekibi Obafemi Martins'i alınca Gekas yedek kaldı. Bu duruma isyan eden Gekas, aldığı paraya bakmaksızın kasımda sözleşmesini feshetti. Yunanlı golcünün menajeri Anestis Tsetines, "İspanyol kulübü bize verdiği sözleri yerine getirmedi. Gekas için milli takımın formasını giymek çok önemli. Yedek kalan bir oyuncuyu kimse milli takıma almaz. Gekas'ın Levante'ye inancı sarsıldı" dedi.

KRAL MUMALESİ GÖRÜYOR

Anestis Tsetines, Yunanlı golcünün devre arasındaki transfer görüşmelerinin detaylarını ise şöyle özetledi: "Beşiktaş, Elazığ ve Akhisar'dan teklif geldi. Beşiktaş, Gekas için ısrarcı olmadı. Eğer Gekas, Beşiktaş'a gitseydi çok başarılı olurdu. Elazığ onu çok istedi. 600 bin euro teklif ettiler ama Gekas oraya gitmek istemedi ve 400 bin euroya Akhisar'ın teklifini kabul etti. Çünkü kendisi tam bir Ege aşığı. Atina'ya yakın olmak istedi. Manisa'da otelde kalıyor ve sık sık İzmir ile Atina'ya gidiyor. Burada herkes ona "Kral" muamelesi yapıyor. Bu da onun saha içi performansını artırıyor."

2 MİLYON 400 BİN EUROYA 1 GOL!

Devre arasında bonservisi elinde olan Gekas, 400 bin euroya Akhisar'a giderken, Beşiktaş Dentinho için Shakhtar'a 1 milyon euro kiralama bedeli ve futbolcuya da 600 bin euro verdi. Kartal, bedelsiz kiraladığı Niang'a ise 800 bin euro ödedi. Gekas, 11 maçta 10 kez fileleri havalandırarak 19 puan kazandırdı. Niang, 8 maçta 1 golde kalırken Dentinho ise 4'te sıfır çekti. 400 bin euroluk Gekas, 10 gol atarken 2 milyon 400 bin euroya mâl olan Niang ve Dentinho ikilisi 12 maçta sadece 1 gol kaydetti.

EN  AZ 4 YIL DAHA OYNARIM

Beşiktaş taraftarlarının Akhisar maçında yaptığı tezahüratların kendisini çok mutlu ettiğini belirten Gekas şöyle konuştu: "Öncelikli hedefim Akhisar'ı Süper Lig'de tutmak. Lig bitinceye kadar transfer görüşmesi yapmak istemiyorum. Kendimi iyi hissediyorum. 4 yıl daha üst düzey futbol oynayabilirim. Kendime bakıyorum. Oynadığım oyundan zevk alıyorum. Beşiktaş beni transfer etmek isterse bundan büyük mutluluk duyarım ama şu anda sadece Akhisar'ın başarısına odaklandım. En büyük hayalim 2014 Dünya Kupası'nda forma giymek. Bana inanan takımlarda oynamak isterim. Almeida varken Beşiktaş'a gitmek istemem."

Gekas'ın menajeri Anestis Tsetines, Beşiktaş'ın ona güvenmediği için transfer etmediğini belirterek şunları söyledi: "Beşiktaş'ın aldığı Dentinho ve Niang'ın performansları ortada. Beşiktaş yöneticileri verdikleri karar nedeniyle pişman olmuştur

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!