comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ta 'Feda'dan krize giden o yol!

22 Nisan 2013, Pazartesi 08:49

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Akhisar Belediye'ye 4-1 mağlup olan Beşiktaş'ta Samet Aybaba ve Manuel Fernandes arasında yaşananlar gündeme damga vurdu.

Beşiktaş'ın zirve yarışından kopmasının ardından Avrupa kupalarına katılma şansının tehlikeye girmesiyle birlikte kulüpte işler de karıştı. 4-1'lik Akhisar yenilgisinin ardından teknik direktör Samet Aybaba da oyuncularını suçlarken bir diğer cephe ise Aybaba'nın takımı 2 gün önce Manisa'ya götürmesinin takımın motivasyonunu olumsuz etkilediği görüşünde.

Ancak bir gerçek var ki yaşanan gelişmeler Beşiktaş'ta sezon başında oluşan birlik ve beraberliği bozacak nitelikte. İşte Beşiktaş'ta yönetim-oyuncular ve yönetim üçgeninde yaşananlar:
1-Takımda casus var

Antalya karşısında İnönü'de alınan galibiyetin ardından Beşiktaşlı 5 oyuncu, bazı arkadaşları ile eğlenmek için dışarıya çıktı. Eğlencenin dozu gecenin ilerleyen saatlerinde artarken oyunculardan bazılarının üzerlerini tişörtleri çıkardığı görüldü. Ancak oyuncuların yanında bulunan takımın tercümanı Arda Kabaklı bu anın fotoğrafını çekti.

Kabaklı'nın bu fotoğrafları daha sonra teknik direktör Samet Aybaba ve yöneticilere göstermesi, oyuncuların kulağına gidince ortalık karıştı... Aybaba da bu olayın ardından Akhisar maçı öncesinde 2 günlük kamp kararı verip takımına gözdağı verdi.

2-Fernandes'in sakatlık bahanesi

Manuel Fernandes, Aybaba'nın 2 günlük kamp kararına en sert tepkiyi gösteren isimdi. Manisa'da yapılan antrenmanlara katılmayan oyuncu, Akhisar karşısında da sakatlığını gerekçe gösterip maça çıkmadı. Dün yapılan idmana da katılmadı.

3-Tercüman krizi

Beşiktaş'ta Portekizli oyuncuların tercümanı olarak görev yapan Arda Kabaklı'nın, her yapılanı Samet Aybaba'ya aktarmasının ardından Manuel Fernandes Portekizce bilen tercümanla irtibatını kopardı. Yıldız oyuncu ana dilini bilen bir tercüman olmasına rağmen son 3 aydır bir diğer tercüman Emre Demirtaş aracılığı ile görüşlerini İngilizce olarak herkese aktarmaya başladı.

4-Ne çektin be Samet Aybaba!

Beşiktaşlı oyuncular, her kaybedilen puanın ardından teknik direktörleri Samet Aybaba'nın suçu kendilerine atmasına tepki gösteriyor. Takımdan sızan haberlere göre oyuncular da Aybaba'nın serzenişleri sonrasında kendi aralarında son günlerin ünlü dizi repliği olan "Ne çektin be" sloganı ile hocalarına kendi aralarında eleştiride bulunuyor.

5-Camı çerçeveyi indirdiler

Akhisar maçında oyuncuların sinirleri öyle bozuldu ki Manisa Stadı'ndaki soyunma odasında camlar kırıldı. Gökhan Süzen, oyundan atılmasının ardından sinirini önce hakemden çıkardı ardından da soyunma odasına giderken çevrede ne var ne yok kırdı döktü. Son olarak da soyunma odasının camını kırarken maçın ardından da Mustafa Pektemek plastik sandığı cama tekme atınca ortalık bir kez daha inledi.

6-Aybaba'nın ceza idmanları

Deplasmanda alınan mağlubiyetlerin ardından aynı gün sabaha karşı İstanbul'a dönen takıma Samet Aybaba7nın sabah erken saatlerde ceza idmanı yaptırması oyuncuların tepkisini çekiyor.

7-Yönetim adım adım izliyor

Takımın kötü gidişatında oyuncuların da düzensiz hayatı büyük rol sahibi. Ligin ilk yarısında oyuncuların gece hayatını abartması nedeniyle yönetim de tedbir amaçlı olarak takıma 'profesyonel olmaları' konusunda uyarıda bulunurken gizli de olsa oyuncular, geceleri gittikleri yerlerde adım adım takip ediliyor.

8-Taraftarın sabrı taştı

Sezon başında camiayı birlik haline getirmek için ortaya atılan FEDA sloganı ile birlikte taraftar da amatör ruhla mücadele eden profesyonel bir takım yaratılacağı için takıma büyük destek oldu. Ancak hem oyuncuların sahadaki umursamaz tavırları hem de teknik kadronun kabahati oyuncularda bulması taraftarın da sabrını taşırdı ve takım dün Manisa dönüşünde protesto edildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!