comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş'ta "plazma" devri

07 Şubat 2013, Perşembe 10:00

İki sakat yıldız Almeida ve Dentinho da kendi kanlarıyla tedavi oluyor. Plazma yöntemi daha önce Fernandes'e uygulanmış ve başarılı sonuç alınmıştı.

Beşiktaş'ta sağlık alanında ilginç bir yöntem deneniyor. Son dönemde özellikle sporcu tedavisinde yoğun olarak kullanılan plazma yöntemi siyah-beyazlı ekipte de uygulanmaya konuldu.

Siyah-beyazlıların iki sakat yıldızı Almeida ve Dentinho kendi kanlarıyla tedavi oluyorlar. AMK'da yer alan haberde, Beşiktaş'ta bir önceki kulüp doktoru Devrim Urgun'un getirdiği yönteme göre sakat oyuncuların kanları alınıyor. Daha sonra özel bir yöntemle plazma haline getirilen kanlar tekrar oyuncuların vücudunda sakatlanan bölgeye enjekte ediliyor. Bu uygulamayla kan dolaşımı hızlandırılıp tedavi süreci yüzde 25'lere kadar kısaltılabiliyor. Ağır bir sakatlık geçiren Fernandes'e de uygulanan bu yöntem olumlu sonuç vermişti.

ADA'DA TARTIŞMA YARATMIŞTI
Son olarak Premier Lig'de Tottenham forması giyen Jermaine Defoe'ya uygulanan bu yöntem büyük tartışma yaşanmasına neden olmuştu. Ancak İngiltere'de pek çok takım bu tedaviyi oyuncunun sağlığını ileride kötü etkileyeceği düşüncesiyle kullanmıyor.