comScore

Beşiktaş Beşiktaş

G.Saray'a yine golüm var

27 Ocak 2013, Pazar 09:16

Kartal'ın Slovak forveti, “Şahsi başarımdan önce her zaman takımımın başarısı gelir. Ama bu akşam Türk Telekom Arena'da fileleri bir kez dahahavalandıracağıma inanıyorum.”

BEŞİKTAŞ'ın Slovak golcüsü Filip Holosko, bu akşamki G.Saray derbisi öncesinde, TRT Spor'da yayınlanan İşte Goool programına özel açıklamalarda bulundu. Holosko'nun sözlerinden satırbaşları şöyle oldu...
-Türkiye'de ilk gollerimi, eski Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray'akarşı atmıştım. Manisaspor'da oynuyordum. Umarım bu hafta da gol atarımve atacağıma da inanıyorum. Ama şahsi başarımdan önce Beşiktaş'ınbaşarısı önemli.
- İstanbul BŞB maçında önemli olan galibiyetti. Omaçı alsak, liderdik. Eğer gol atıp, rekor kırmış olsam Beşiktaş'ıntarihine geçecektim. Schuster zamanında, CSKA Sofya'yla yaptığımızAvrupa Kupası maçında attığım golle, Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki100. golüne imza atmıştım. Bu şekilde zaten tarihe geçtim. O nedenle çokmutluyum.

‘DERBİYE HAZIRLANMAK ÇOK KOLAY'

DERBİ maçlar öncesinde, ben kendi adıma üzerimde baskı hissetmiyorum.Çünkü böyle karşılaşmalara hazırlanmak, bizim gibi takımlar için küçükekiplerle oynayacağımız maçlara hazırlanmaktan çok daha kolay. Zatensürekli olarak yeterli derecede antrenman yapıyoruz. Ayrıca motivasyoniçin herhangi bir şeye ihtiyacımız kalmıyor.
- Ben bir oyuncu olaraküzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım. Fernandes'in formda olmaması sonderece doğal çünkü ciddi bir sakatlık yaşadı. İki aydır doğru düzgünform tutma imkanı bulamadı.
- Hugo Almeida'nın da sakatlığı oldukçaciddi. Ama o olmasa da takım oyunu oynadığımız için bütün arkadaşlarımınelinden geleni yapıp, onun yokluğunu hissettiremeyeceğine adım kadareminim.

‘İSİMLER DEĞİL, FUTBOLCULAR OYNAR'

BANA göre Galatasaray Inter'den Wesley Sneijder'i renklerinebağlayarak çok önemli bir transfere imza attı. Böyle bir golcününGalatasaray'a gelmesi sadece kulüp adına değil, Türk futbolu adına ciddibir başarı. Ancak bu oyuncunun başarılı olup olamayacağını çıktığıkarşılaşmalardan sonra söyleyebiliriz.
- Kalitesini dünya çapındaoynadığı takımlarla ispat etmiş bir futbolcu. Ama kim ne derse desin,futbolu isimler değil yeşil sahaya çıkan oyuncular oynuyor. Olaya şuaçıdan da bakmak lazım. Galatasaray zaten Wesley Sneijder olmadan dabana göre yeteri kadar güçlü bir takımdı. Ancak dikkat çekmem gerekenayrı bir gerçek de şu ki; G.Saray Wesley Sneij-der'i trans
fer ederek  daha da güçlendi.”

Seve seve Türk olurum

ZATEN uzun zamandır Türkiye'de futboloynuyorum. Türkçe'yi geliştirmeye çalışıyorum. Kendime göre, iyi Türkçekonuşuyorum. Çok iyi derecede olmasa da anlatmak istediklerimi ifadeedebiliyorum. Eğer gerekli şartlar oluşursa seve seve Türkvatandaşlığına geçmek isterim.

Taraftara mesaj...

- BEŞİKTAŞ taraftarına, Türkçe bir mesajım var: ‘Her zaman, her yerde en büyük Kartal.'

Futbolu burada bırakmak isterim

ŞU anda kontratımın bitmesine 2.5 yıl var. Ve Beşiktaş'ta o kadarmutluyum ki, bu 2.5 yıl sonrasında kariyerimin sonuna kadar buradaoynamak isterim. Çünkü son 5 yıldır burada oynuyorum ve kendimi bucamianın bir parçası gibi hissediyorum. Jübilemi burada yapmak benigerçekten havalara uçurur.

Keşke Stoch Beşiktaş'a gelse

MIROSLAV Stoch, en yakın arkadaşım. Beşiktaş'ta bir gün birlikteoynamak isterim. Gerçekten çok iyi bir oyuncu. Bizim takımımıza değil,her takıma çok büyük bir katkı verebileceğine inanıyorum.

‘FEDA' dedim çünkü...

BU sezon başında Beşiktaş'ın mali durumunu herkes biliyordu. Ben defarkındaydım. Bu kulübü de çok sevdiğim için indirim yapmaya kararverdim. Tamamen yarı yarıya bir indirim değildi ama yine de sözleşmemdeşartları biraz daha kulübün lehine iyileştirdim diyebilirim. Yaptığımınhem bana hem kulübe daha faydalı olduğu kanaatindeyim. Ayrıca sözleşmemde sadece 1 yıl kalmışken 2 yıl daha eklemiş oldum.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!