comScore

Beşiktaş Beşiktaş

"Galatasaray bir adım önde.."

25 Ocak 2013, Cuma 15:45

Galatasaray ve Beşiktaş formalarıyla derbi heyecanını defalarca yaşayan Ayhan Akman, derbide Galatasaray'ın bir adım önde gözüktüğünü söyledi..

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Ayhan Akman, Sneijder taransferi hakkında transferin biraz zaman aldığını belirtirken sözlerine şöyle devam etti:
"Süreç biraz uzun sürdü. Geliyor mu? Gelmiyor mu? Ama sonuçta Galatasaray istediği oyuncuyu kadrosuna kattı. Tabi ki Sneijder büyük bir oyuncu. Kariyeri ortada. Hollanda Milli takımında doksan küsür maç yapmış. Real Madrid ve Inter gibi dünya devlerinde forma şansı bulmuş bir oyuncu. Bence bu transferden dolayı yöneticilere teşekkür etmek lazım diye düşünüyorum. Çünkü bu kalitede oyuncular hem Türk futbolu açısından önemli hem de takıma verecekleri açısından önemli. Ancak şu unutulmamalıdır. Bu oyuncular kağıt üzerinde büyük oyuncular ama size ne verecekleri tartışılır. Büyük bir transfer gibi gözüküyor. İnşallah kafa olarak da içerisindeyse Galatasaray'a çok şey katacağını düşünüyorum.Türk futbolu zordur. Uzun zamandır sahalarda da değildi problem yaşayabilir.Ama hiçbir zaman bir oyuncunun ne kadar başarılı olup olamayacağını kimse önceden ön göremez."

"HER OYUNCU DERBİDE OYNAMAK İSTER"
Sneijder'in Beşiktaş derbisinde oynama isteğinin gayet normal olduğunu söyleyen Akman "Tabi ki her futbolcu oynama ister. Beşiktaş'ı tanıyor. Bu maçın önemini biliyor. Zaten arkadaşları söylemiştir. Tamam. Oynamak istiyor. Ama ne kadar hazır? Bunu hocamız antrenmanda kısmen görmüş ve ona anlatmıştır. Belki kadroya girer, belki girmez. Sadece kadroya alınıp oynamaya da bilir. Bu Fatih hocanın takdiri ancak taraftar Sneijder'i sahada görmek isteyecektir"dedi.

"SNEİJDER ÖNEMLİ BİR FAKTÖR AMA…"
Ayhan Akman Derbi öncesinde Sneijder'in Galatasaray için önemli bir faktör olduğunu ama bunun Beşiktaş'ı etkilemeyeceğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: "Sneijder Galatasaray'da diye Beşiktaş'ın endişeleneceğini zannetmiyorum. Ama yine de Galatasaray'lı oyuncular açısından Sneijder öenmli bir isim. Oyuncular onun tecrübelerinden yararlanacaklar ve onunla oynamanın keyfini çıkaracaktır"

"GALATASARAY BİR ADIM ÖNDE"
Süper Lig'de ikinci yarıda ilk maçlarda favori takımların sürpriz puan kayıpları yaşadığını bunun ilginç olduğunu belirten Akman "Çok ilginçtir ikinci yarıya başlarken favori takımlar malubiyetle başladı. Galatasaray'da puan kaybı ile başladı. Çok ilginç sonuçlar oldu. Tabi. Beşiktaş maçı Galatasaray açısından çok önemli bir maç. Galatasaray kaybettiği maçın ardından bu maçı kazanmak isteyecek ve liderliğini devam ettirmek isteyecektir. Oyuncular bu hırsla maça çıkacaktır. Bu açıdan bir adım önde görüyorum. Zaten kadro olarak baktığımız zaman Galatasaray Beşiktaş'a göre birkaç adım önde" ifadelerini kullandı.

"EKSİKLER BÜYÜK TAKIMLARI ETKİLEMEZ"
Ebue ve Amrabat'ın kadroda olmamasının Galatasaray'ı etkilemeyeceğini dile getiren Akman sözlerini söyle sürdürdü. "Bu konuyu oyuncu bazında düşünmek yanlış olur. Bir oyuncu eksik veya fazla büyük takımları çok etkilememeli. Galatasaray kadrosuna baktığımız zaman eksikleri kapatacak oyuncular mevcut. Diğer arkadaşlar da görevlerini en iyi şekilde yerine getirecektir." dedi.

"HAMİT SÖZLERİNDE HAKLI"
Sözlerine Türk futbolunun çok zor olduğunu önemle belirten Akman "Hamit'le daha önce Türk futbolu hakkında, diğer ülke futbolları hakkında konuşurduk. Bana o dönem sorduklarında Türk futbolunun kalitesinin tartışılır olduğunu ama çok zor olduğunu söylüyordum. Bire bir mücadeleler çok zordur. Hamit 'in bu konu hakkındaki söyledikleri çok doğru. Türk olmasına rağmen alışması biraz zaman aldı" diyerek sözlerine son verdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!