comScore

Beşiktaş Beşiktaş

"G.Saray Şampiyonlar Ligi finaline çıkamazsa..."

25 Aralık 2012, Salı 17:45

Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı Mustafa Çulcu, 17. hafta maçlarını değerlendirdi, MHK'ya sert tepki gösterdi.. Çulcu, Ahmet Çakar'ın "Eğer Fenerbahçe finale kalmazsa UEFA finalini Cüneyt Çakır yönetecek" iddiası hakkında da çarpıcı bir görüş bildirdi..

BURCU EKEN -/ ÖZEL

Mustafa Çulcu, "Muhalefet yapıyor, bizi haksız eleştiriyor" dediler o yazdıklarımı dikkate almadılar ve bu hafta ''yok artık, daha neler'' dedirtecek cinsten skandal bir hakem atamasınaimza attılar ve patladılar!" dedi.

Çulcu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin maaşlı elemanı itfaiye kadrosunda bulunan Anadolu yakasında belediyeye ait bir spor kompleksinde görevli hakem Volkan Bayarslan'ı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Kasımpaşa ile oynadığı Süper Lig maçına atadılar! Hakem de öyle bir penaltı verdi ki tüm dikkatleri üzerine topladı" ifadesini kullandı.

UEFA kadrosundan Jaap Uılenberg, John West Larsen, Giovanni Stevanato, Türkiye kadrosundan Oğuz Sarvan, Zekeriya Alp, Yüksel Okçuoğlu, Zihni Aksoy, MHK'nın geri kalan 6 üyesi, Burçin Keskin ve ekibine TFF niye maaş ve huzur hakkı öder merak ediyorum?

"Hakem tayinlerinde, hani övgü ile bahsettiğiniz göklere çıkardığınız Oğuz Sarvan'ın ''Hakem Atama Programı''na virüs mi girdi de Volkan Bayarslan'ı İBB maçına atadınız? Oldu olacak sayın Osman Avcı'yı gözlemci, sayın Göksel Gümüşdağ'ı da temsilci olarak atasaydınız!
"Bir de ''bilmiyorduk''diye savunma yapıyorsunuz! Süper Lig'de görev alan hakem sayınız sadece 20. En tepede görev yapan bu 20 kişinin ne iş yaptığını, hangi kurumda çalıştığını bilmiyorsanız, siz orada ne iş yaparsınız?"

Beşiktaş-Kayserispor
"Zorluk derecesi çok yüksek Galatasaray-Fenerbahçe derbisi üzerinden henüz 5 gün geçmiş, maçta yaşadığı Meireles olayı gündemden hala düşmemiş bir genç hakeme yapılan atamaya bakın! Maçı Halis Özkahya mı yönetti, yoksa maç mı Halis Özkahya'yı yönetti belli değil?Gösterilen 7 sarı kartın 5 tanesi yanlış. Veli topu eliyle kesiyor. Veli'ye sarı kart,Kayserispor'un lehine faul verilmesi lazım hakem 'devam' diyor ve bu pozisyon dönüyor Beşiktaş'ın 3. golü oluyor. Beşiktaş'ın gol olabilecek muhteşem bir avantajı kesiliyor. Kayserispor'un bir penaltısı verilmiyor. Belli ki hakem kafa olarak maçta değil! Tüm bunlara rağmen gözlemcisinin verdiği 8.4 puan ise oldukça ilginç! En dikkat çekici nokta ise maç sonu Kayserispor kaptanı Eren'in hakemin futbolculara davranışları hakkında söyledikleri! Eğer bu maçta ikinci bir Fırat Aydınus olayı yaşanmadıysa bu bir şanstır.

Ey MHK!
Siz hakeminizi tanımaz onun yaşadıklarını ve ruh halini hiç düşünmez misiniz? Siz hakemi kazanmak mı istiyorsunuz yoksa kaybetmek mi?"

Fenerbahçe-Karabükspor
"Her nedense yaşanan sıkıntılı haftalardan sonra ihale hep Bülent Yıldırım'a kalıyor!Bülent Yıldırım yönettiği maçlarda eğer hata yaparsa en ağır cezayı ona verirsiniz ama sıkıştığınız anda da 'kurtar bizi Bülentciğim' dersiniz! Niye bu adaletsiz uygulama hep ona? Elinizde böylesine elit hakem sayısı zaten kısıtlı yazık olmuyor mu Bülent Yıldırım'a? Maçın önü, maç anı ve sonrasıyla zorluk derecesi yüksek olan Fenerbahçe-Karabükspor maçını iyi yöneterek hem kendi kalitesini gösterdi hem de MHK'yı kurtardı."

Kasımpaşa-İBB
"Bu maça hakem olarak Volkan Bayarslan'ın atanması başlı başına tez konusu ve 3 Temmuz'da yaşananlardan daha vahim, mahkemelik bir olay! Hakem de verdiği penaltı ile gösterdiği performans ile işin üstüne tüy dikti!
1)Hakem böyle bir tebligatı asla kabul etmemeliydi
2)MHK böyle bir tayini asla yapmamalıydı
MHk olarak bu işi nasıl bu derece çala kalem yapar, nasıl bu derece hafife alırsınız?Sizin hiç mi kurumsal bir yapınız ve kurumsal bir ciddiyetiniz yok?"

Akhisar-Ordu
"EURO-2012 Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta golpost'ta verdiği gol kararı ile Platini'nin gözdesi olmuş son üç ayda 8 tane UEFA maçında görev almış ve UEFA'nın gelecekte çok şey beklediği Hüseyin Göçek geçmiş maçlarının aksine bu maçta çok iyiydi. Garcia'yı ilk ve ikinci sarı karttan ihracı ve Akhisar'ın attığı golde kaleciye yapılan faul gerekçesiyle gol iptali doğruydu."

Bursaspor-Gençlerbirliği
"FIFA hakemi olduğu dönemlerde daha tedirgin ve güvensiz hakemlik yapan Tolga Özkalfa gitmiş yerine kendine güvenen, ne yaptığını bilen ve rahatlamış bir Tolga Özkalfa gelmiş. Böyle hakemlik yapman için FIFA listesinden çıkarılman mı gerekiyordu? Tolga Özkalfa'ya sahada futbolcularla iletişimde biraz daha profesyonel davranmasını ve maçta kaybolan süreyi ilave ederken daha cesur olmasını tavsiye ediyorum. Aman başım belaya girmesin diye kolayı seçme, zor da olsa sen doğru olanı yap mutlaka senin haklılığın görülecektir. Bu müsabakada başarılıydı."

Sivas-Elazığ
"Fırat Aydınus'a uygulanan bu maç trafiği doğru. Son 8 sezonda 23 derbi maçı yönetmiş ve bir o kadarda zor müsabakalarda görev almış bir hakemi bir hata ile geçmiş dönemde kendi koltuklarınızı korumak için diğerlerine yaptığınız gibi yapamazsınız, yok edemezsiniz. Fırat Aydınuslar bu ülkede kolay yetişmiyor.
Bu müsabakada Elazığspor kalecisi Ivesa'nın Sivassporlu Aatıf'a yaptığı hareket net penaltı olmalıydı ama hakem ters değerlendirme yaparak Aatıf'a kandırmacadan dolayı sarı verdi. İptal edilen golde yardımcı A. Dedeş haklıydı. Sivassporlu Jan Rajnoch'u 85. dakikada direkt ihracı son derece doğru ve hakemlere gösterilmesi gereken derslik bir pozisyondu. Ancak ihracı müteakip Rajnoch'a gösterdiği davranış, usta bir hakem için gereksizdi! Bu davranış bize hala daha yaşadığı olaylarla ve kendisiyle iç dünyasında savaşan henüz sakinleşmemiş bir Fırat Aydınus mu, diye düşünmemize neden oldu!

Gaziantepspor-MİY
"MHK olarak hiç mi puan durumuna, maçın önemine bakmıyorsunuz? Bu yıl Süper Lig hakem kadrosuna dahil ettiğiniz Mustafa Öğretmenoğlu'nun bu Süper Lig'deki ikinci maçı. Siz ateş hattında olan bir maça bu hakemi atıyorsunuz! Hakem de ikinci maçında ama maçı yönetmek yerine kafası maç sonu, maçı bitirme düdüğü ile (ekran onu kitleyecek, parmağındaki yüzüğü öperek) bir yerlere mesaj göndermede! Tabi ki en doğal hakkıdır bu. Ancak sen önce sahadaki maçı doğru ve hakkaniyetli yönet hakemliğini oturt, sonra işin şovuna kaç! Aklı saha dışında olanın maçta doğru kararlar vermesi mümkün mü? Top, MİY kalecisi Özden'in ellerinin arasında, Cenk Tosun faulle alıyor hakem devam ettiriyor ve Gaziantepspor Turgut Doğan Şahin ile golü buluyor. MİY'lu Ben Yahya ceza alanında düşürülüyor net penaltı hakem düdüğü ağzına götürüyor ama çalamıyor, maçı Gaziantepspor 2-1 kazanıyor.

Ey Mustafa Öğretmenoğlu!
Bu sahalarda çok yenisin önce hakemliğin bir kabul görsün sonra şov yapacağın zamanlar gelecektir! Şunu hiç unutma ki böyle gidersen o taktığın kokartı sökmesini de bilirler. Büyürken küçülmeyi beceremezsen bedeli ağır olur.
Bunca üst düzey başarılarına rağmen Cüneyt Çakır'ı sahalarda senin yaptığın gibi böyle şov yaparken hiç gördün mü?"

Antalyaspor-Eskişehirspor
"Türk hakemlik tarihinde gelmiş geçmiş en kariyerli, en başarılı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın hafta içinde Başbakanımız tarafından makama kabul edilmesi tarihte bir ilk oldu. Başarılarıyla gurur duyduğumuz, bundan sonra da daha büyük nice başarılara imza atacağını beklediğimiz Cüneyt Çakır bu performansı ile beceriksizliği ve yanlışlarıyla sürekli gündemi meşgul eden MHK'ya da kalkan oluyor. İyi ki varsın Cüneyt Çakır!
Bu müsabakada Eskişehirsporlu Diego'nun Antalyalı Diarra'ya yaptığı hareket bize göre penaltı, Veysel'in dirseği ise mutlaka sarı kart olmalıydı. Bu kadar yoğunluğun içinde biz de bu kaçan pozisyonlara hoşgörü ile bakıyoruz."

Ahmet Çakar ''Eğer Fenerbahçe finale kalmazsa UEFA finalini Cüneyt Çakır yönetecek''diye bir iddiada bulunmuş!
Ben de edindiğim izlenimler sonrasında ''Eğer Galatasaray finale kalmazsa Şampiyonlar Ligi finalini mutlaka Cüneyt Çakır yönetecek'' diye iddia ediyorum."

Trabzonspor-Galatasaray
"Hakemliğimizin eğitmeni, koordinatörü Oğuz Sarvan hakem Yunus Yıldırım için seminerlerde ''onun tarzı öyle''diyormuş. Yapma ya... Bu hakemlikte sahada uygulanması gereken oyun kuralları ve uyulması gereken FIFA, UEFA ve MHK talimatları var. Diğer maçlarda uygulayan ve uygulamaya çalışan ve uyguladıklarında sahada çeşitli zorluklarla mücadele eden hakemlerin günahı ne? Bu kararların gereği sarı-kırmızı kart gören futbolcuların veya teknik adamların günahı ne? Kimsenin kuralları kafasına göre yorumlama lüksü yoktur.Bu müsabakaya baktığımızda Yunus Yıldırım'ın her zamanki gibi maçı kendi kurallarına ve kendi kafasına göre yönettiğini görüyoruz. Hakemliğimizin Koordinatörü Oğuz Sarvan tüm hakemlerin içinde böyle diyorsa hakemliğinin son yıllarını yaşayan Yunus Yıldırım'ın bu tarzını bundan sonra kimse değiştiremez. Ama uygulayan hakemlere de haksızlık yapıldığını kimse de unutmaz!"