comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Son dakika Beşiktaş haberleri - Bugünkü Beşiktaş gelişmeleri (11 Şubat 2016 Perşembe)

11 Şubat 2016, Perşembe 17:14
Son dakika Beşiktaş haberleri - Bugünkü Beşiktaş gelişmeleri (11 Şubat 2016 Perşembe)

Basında çıkan Beşiktaş haberlerini sizler için derledik. Beşiktaş ile ilgili basında bugün neler yazıldı?

FutbolArena - FutbolArena, bugün Beşiktaş ile çıkan önemli gelişmeleri sizler için derledi. İşte 11 Şubat 2016 Perşembe gününde basında çıkan Beşiktaş haberleri

11 Şubat Perşembe Beşiktaş Haberleri


Beşiktaş, Marcelo Guedes için TFF'ye gidiyor


Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'a karşı oynanan maçta kırmızı kart gören Marcelo Guedes'in cezasının ertelenmesi için TFF'ye başvuru yaptı.
Beşiktaş'ın Marcelo Guedes açıklaması:

"10 Ocak günü Konyaspor ile oynadığımız Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında bir kez daha vahim ve artık kasıtlı bulduğumuz hakem hatalarıyla Beşiktaş'ın hakları çiğnendi.
 
Maç içinde Cenk Tosun'un 6. dakikada girdiği gol pozisyonunda rakip oyuncunun eline çarpan topu ve hemen ardından futbolcumuza yapılan faulu görülmeyerek penaltı çalınmaması kusuru aşan vahim bir karardır. Zira aynı pozisyonda ard arda iki hata atlanmıştır.
 
Maçın 65. dakikasında ise çıplak gözle bile farkedilen ofsaytı göremeyen hakem heyetinin ofsayt pozisyonunun ardından stoperimiz Marcelo'ya gösterdiği kırmızı kart bütünüyle maçın skorunu ve Beşiktaş'ın o dakikaya kadar oyuna kurduğu hakimiyeti ortadan kaldırmaya yönelik bilinçli bir karar algısını yaratmıştır.
 
Her iki pozisyonda görüntülerden de anlaşılacağı gibi Orta Hakem Tolga Özkalfa ve Yan Hakem Serkan Gençerler'in pozisyona çok yakın olmalarına rağmen yaptıkları bu hataların sehven olmadığı inancına sahibiz. Zira Tolga Özkalfa ve özellikle Serkan Gençerler'in geçmişte Beşiktaş'ı şampiyonluk yolundan uzaklaştıran, hakkımızı çiğneyen pek çok kararı hafızamızdadır. Gençerler soyadının mesleki sicili malumumuzdur.
 
MHK'ya gerekli başvuruyu yaparak ofsayt olduğu aşikar olan bir pozisyonun ardından kırmızı kart gören Marcelo'nun oynamama cezasının ertelenmesini talep ettik ve takipçisi olacağız. 
 
Beşiktaş'ın hak ve menfaatlerini koruma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha hatırlatırız.
 
Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
 
Beşiktaş JK"

 

Sanlı Sarıalioğlu'ndan Tolga Özkalfa'ya sert sözler


Beşiktaş'ın efsane futbolcularından olan eski milli oyuncu Sanlı Sarıalioğlu, Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor ile oynanan maçta düdük çalan Tolga Özkalfa'yı sert bir dille eleştirdi.

Radyospor'a konuşan Sarıalioğlu, "Bir hakem maçı ancak bu kadar katledebilirdi. Cenk'in pozisyonu penaltıydı. Kırmızı karttan önce ofsayt var. Marcelo boşu boşuna kırmızı kart yedi. TFF'nin derhal bu cezayı ertelemesi lazım. Sosa'yı maç boyunca resmen dövdüler. En sonunda Sosa'ya kart çıktı. Yani bir hakem ancak bu kadar kötü olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Marcelo, Başakşehir maçında oynayabilecek mi?


Torku 
Konyaspor maçında kırmızı kart gören Beşiktaş'ın yeni stoperi Marcelo Guedes en az bir maç oynamayacak. 
 
Ersan'ın gidişi Rhodolfo'nun sakatlığı sonrası savunmada sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta Marcelo'nun kırmızı kartı sonrası sıkıntı büyüdü.
 
Beşiktaş'tan yapılan açıklamada hakemlere hem tepki gösterildi hem de Marcelo'nun oynamama cezasına itiraz edeceğiz dendi. 
 
Konyaspor maçında direk kırmızı kart gören oyuncu 1 ya da 2 maç ceza alacak. TFF'nin kırmızı kartı erteleme statüsü en az iki maçtan başlıyor. Çünkü TFF satatüsüne göre ceza yarısı kadar ertelenebiliyor. Dolayısıyla Marcelo, hafta sonu Başakşehir maçında kesin olarak oynamayacak.  2 maç ceza alırsa ve ertleme talebi kabul edilirse bir sonraki lig maçında forma giyebilir.
 

Medipol Başakşehir - Beşiktaş maçının hakemi kim?


Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynanacak karşılaşmalarda görev alacak hakemler belli oldu. 

Haftanın açılış maçında Fenerbahçe ile Kasımpaşa arasında oynanacak maçta Bülent Yıldırım, Mersin İdmanyurdu - Galatasaray maçını Yaşar Kemal Uğurlu ve Başakşehir - Beşiktaş maçını ise Ali Palabıyık yönetecek.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!