comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Fikret Orman'dan transfer ve Vodafone Arena açıklaması - Beşiktaş haberleri

04 Şubat 2016, Perşembe 12:42
Fikret Orman'dan transfer ve Vodafone Arena açıklaması - Beşiktaş haberleri

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ersan Gülüm'ün satılması, ara transferde alınan futbolcular, kongre süreci, stat açılışı ve Finansal Fair Play konusunda önemli açıklamalar yaptı.

FutbolArena - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gündemdekiğ konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Orman, Ersan Gülüm'ün satılmasından, Vodafone Arena'nın açılışına kadar birçok konuda düşüncelerini paylaştı.

DHA'na konuşan Fikret Orman'ın açıklamaları;
 
"Finansal Fair Play kapsamını bu işlere karıştırmayalım. O iş ayrı, bizim yaptıklarımız ayrıdır. Ben her zaman söylüyorum. Al-Al-Al devri kapandı. Şimdi sat-sat-sat döneminden geçiyoruz.
 

Vodafone Arena ne zaman açılacak?


*Evet Stattın açılış tarihi, tarihi bir gün olacaktır. Tarihini de çok kısa zamanda açıklayacağım. Bunun için biraz daha sabır istiyorum. Çünkü inşaat aceleye gelmez. Çatı kaplanacak, zemine çim serilecek. Çim kök salacak. Stadı yaptım oldu bitti demeyip, en iyi eseri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Vodafone Arena bittiğinde ne yaptığımız ortaya çıkacak.


Beşiktaş, Ersan Gülüm'ü neden sattı?
 

Para kazanmak iyi bir şey. Doğru harcıyorsanız, paranızı doğru yönetiyorsanız sorun yoktur. Ben Ersan'ın sözleşmesini yenilediğim zaman taraftarların çoğunluğu Ersan'ın yenilenen mukavelesine bu kadar para mı verilir diyorlardı. Epey de tenkit edildik. Şimdi aynı tenkitleri niye sattın diye sürdürüyorlar. Biz doğru bildiğimizi yapmaya gayret ediyoruz. Ersan ne zaman isterse geri döner. Kendisi feda yaptı. Beşiktaş da onun üzerine kol-kanat gerdi. Ersan tam bir Beşiktaş'lılık duruşu gösterdi. Ben de yardımcı oldum. Satılmasını istemezdim. Fakat o da gitmeyi arzu edince, bize de yol göstermek kaldı. İyi de para kazanacak. Güle güle harcasın.
 
*Evet her giden futbolcunun aklı Beşiktaş'ta kalıyor. Bu da kulübümüzün doğru yönetildiğini, tam bir kolej takımı yapısını taşıdığımızı gösteren bir diğer husustur. Bakın Demba Ba hala Beşiktaş diyor da başka bir şey demiyor. Üstelik o da Ersan'ı Çin'de kendi oynadığı takımda görmek istiyordu.
 
*Kongrede başkan adayları elbette çıkmalı. Burası Beşiktaş, burada demokrasi var.
 
*Borç yiğidin kamçısıdır denmemeli. Mesele doğru harcamak, parayı doğru kullanmak. Biz bunu yapıyoruz.
 
*İki erteleme maçımızda Boyko ile birlikte Delgado ve Guedes'in oynamayacak tartışmalarına katılmıyorum. Niye endişe yaratsın ki Ersan'ın gidişi. Tosiç, Sirbistan milli Takımı'nın sol stoperi. Burada durup dururken sorun yaratılmasın lütfen."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!