comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Çağlar Söyüncü'den Beşiktaş açıklaması

05 Ocak 2016, Salı 14:40
Çağlar Söyüncü'den Beşiktaş açıklaması

Altınordu'nun genç savunma oyuncusu Çağlar Söyüncü açıklamalarda bulundu.

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun genç oyuncularından Çağlar Söyüncü, takımıyla başarılı bir sezon geçirmek ve A Milli Takım ile Fransa'ya gidebilmeyi öncelikli hedef olarak belirlediğini söyledi.

Çağlar Söyüncü, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, futbola 10 yaşında forvet olarak başladığını, forvet arkası ve ön libero mevkilerinde görev yaptıktan sonra savunmaya geçtiğini kaydetti.

Farklı mevkilerde görev yapmasının gelişimini hızlandırdığını vurgulayan Çağlar, "Amatör kümede oynarken önce A Takım'a hemen ardından 20 yaş altı ve A Milli Takım'a kadar çıkmak, kulübüm ve benim adıma çok gurur verici" ifadelerini kullandı. 

Şu anda iki odak noktasının bulunduğunu belirten 20 yaşındaki futbolcu, "Birincisi Altınordu'da başarılı bir sezon geçirmek, diğeri ise A Milli Takım ile Fransa'ya gidebilmek" dedi.

Genç savunma oyuncusu, Altınordu formasıyla şampiyonluk yaşamasının kulübünün hedefleri açısından büyük önem taşıdığını anlatarak, "Önümüzde büyük bir fırsat var. Devreyi  24 puanla 11. sırada bitirmemize rağmen, lider Elazığspor'un sadece 5 puan gerisindeyiz. İlk 6 ile aramızda ise 2 puan fark var. Geçen sezon başardıklarımızla futbolseverlerin zihninde çok olumlu bir imaj oluşturduk ve bunu sürdürdüğümüzü düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 

Çağlar Söyüncü, Beşiktaş'a transfer olacak mı?


Beşiktaş'tan gelen transfer teklifi üzerine de görüşlerini dile getiren Çağlar şunları söyledi:

"Beşiktaş'ın teklifini Başkanımız Seyit Mehmet Özkan benimle paylaştı ancak burada 'Bir sezon A Takım forması giymek' gibi değişmez bir kuralımız var. Kulübü bu haklı kurallarla yöneten başkanımızın kararına saygı duyuyorum. Yetişen her genç, kulübe olan borcunu ödemeden giderse güçlü Altınordu markası gelişimini sağlıklı bir şekilde sürdüremez."

Çağlar Söyüncü, rol modelinin Barcelona ve İspanya'nın unutulmaz kaptanı Puyol olduğunu bildirirken, Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Lugano'nun da hırsını ve fırsatçılığını beğendiğini kaydetti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!