comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Fikret Orman, BJK TV'ye konuştu

01 Ocak 2016, Cuma 19:44
Fikret Orman, BJK TV'ye konuştu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, BJK TV'de canlı yayında transferden takımla ilgili birçok soruları yanıtladı.  

FutbolArena - İşte Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın BJK TV'deki açıklamaları:

Tüm Beşiktaşlılara iyi seneler olsun. Her şeyin başı sağlık. Sağlıklı, terör olaylarının olmadığı bir 2016 geçirelim. 
 
Şenol Güneş ve talebeleri, muhteşem bir pas trafiği, inanılmaz bir hücum bloğu kurdular. İnsanlara inanılmaz keyif veren bir futbol, taraflı tarafsız herkesin maçını izlediği bir Beşiktaş var. Stadı olmadığı halde herkesi kendine aşık eden bir Beşiktaş var bu sezon.
 

Beşiktaş Vodafone Arena'da ne zaman oynayacak?

 
Oynayacak, niyetimiz o... 2-3 tane önemi var...Camianın bütünleşmesi ve bir futbol takımının arkasında oluşan sinerjiyi eviniz olmadan sağlaması çok zor. Geçen sene ve ondan önceki sene onu hissettik. Samet hocayla oynadığımız o seneyi stadımızda oynamakla bence çok doğru bir strateji yaptık. Dar kadromuzla da önemli bir başarı elde ettik. Çok zor bir seneydi çünkü o. Sonra Slaven hocayla birlikte, şu anda Şenol Güneş hocayla bu süreçte evsiz mücadele vermek çok zor... Bizim bütün gelirlerimiz stadyum başladıktan sonra başlıyor. Şu anda yaptığımız bütün masraflar borç hanemize yazılıyor. Bir futbol takımı var ve bunların giderleri var. Transfer beklentileri var. Nereden geliyor bu kaynaklar? Zaten yayın gelirlerimiz temlik altında, kira gelirimiz temlik edilmişti. Stadyum geliri “yıkdık” yok. Ortada stadyum geliri yok. Satmış olduğumuz locaların ve VIP koltukların bedellerini stadyuma harcadık. O zaten borç hanesinde yazıyordu. Bir tek elde edebildiğimiz gelir sponsorluk gelirleri. Orada da elde ettiğimiz başarılar ortada zaten. Bunları aşıp normal bir seviye çıkabilmemiz için stadyumun bitmesi gerekiyor. 
 

Vodafone Arena'da neler olacak?

 
Artık zemin çalışmalarına başladık. Orada 3 tane vinç var. 2 tanesinin sökülmesi 1 hafta gibi bir süre alacak. O vinçlerin sökümüne başlandı. Artık zemine başladık. Koltuk montajına üst tribünlerden başladık. İnce işler devam ediyor. Elektro manyetik olarak epey yol katettik. Artık finale gelmeye başlıyoruz. Dünya sıralamasında da inanılmaz derecede lüks bir stad. Biz burayı mesela Granit Mermer falan da yapabilirdik yerleri, seramikten 6-8-10 euro metre kare fiyatı yapabilirdik, biz terazo yaptık. AVM'lerde kullanılan ve metre karesi 65 euro olan. Her şeyi çok özenle yaptık. Burası bir stad gibi değil saray gibi olacak. Bunun yaşayan bir stad olması önemli olan. Burada düğünler olacak. Beşiktaşlılar burada evlenecek. Kulübümüz buraya geliyor. Kulüp başkanı, BJK TV, BJK divanı ve kurulları... Müze de buraya gelecek. İnanılmaz bir müze yapıyoruz. 7 /24 çalışacak restaurantlar buraya gelecek. Arkamızda Beşiktaşlıların övüneceği bir eser bırakmaya çalışıyoruz. Tahmin ediyorum sonlarına geldik. Bundan sonrası branda ile çatıyı kapatmak. Bir hafta 10 güne çatıya elektrik lambalarını takmayı hedefliyoruz. Akıllı bir stad olcak 43.000 kişi aynı anda WI-FI(4,5G)'ye bağlanabilecek.
 

Fikret Orman'ın takımda performansını en çok beğendiği oyuncular

 
Beşiktaş taraftarı gözümle bir şey söyleyemem. Hepsinin bir yerde en büyüğüyüm ve babalar evlatlarını ayırmaz. Hepsi benim için pırlanta gibiler. Oynayanı, oynamayanı. Beşiktaş'ta herkes aynı zamanda para alır. 'Sakat olan, oynamayan almaz, oynayan alır, yabancı alır, yerli almaz...' gibi bir düzen yoktur. Eskiden vardı. Bizim zamanımızda her şey aynı zamandadır. Ve bu oyuncu kadrosunun hepsi bizim evladımızdır. Evladımızı yaş manasında söylemiyorum. Kollama, kollarımızın içerisinde onları himaye altına alma açısından söylüyorum. Ben tek tek söyleyemem ama hepsi çok önemli işer yaptılar. Oynayan da oynamayan da. Oynamayanlardan da çok memnunum. Arkadaşlarını motive ettiler. Problem çıkartmadılar, terbiyesizlik yapmadılar, karıştırmadılar, gol sevinçlerinde beraber oldular, beraber kalpleri attı. Onların da inanılmaz derecede pozitif etkisinin olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş kadrosu öyle bir kadro . Pedro mesela bu sene fazla oynamadı. Pedro'nun suratına bakın. Pırlanta gibi bir çocuktur. Alexander mesela, Serdar inanılmaz bir karakter. Mustafa'yı söylememe gerek yok. Hepsi öyledir.
 

Fikret Orman'ın unutamadığı maç

 
Liverpool maçı acayip bir maçtı. Tolgay'ın attığı gol olacak iş değildi. İnanılmaz bir maçtı. Bu seneki derbileri de sayabiliriz. Galatasaray maçında da Günay'ın elinden topu kaçırması, 1 dakika sonra Mario'nun atması. Gökhan Töre'nin fenomen hareketleri... Bu sene çok güzel goller attık hakikatten.
 

Fikret Orman'ın en çok kızdığı maç

 

Sporting maçına çok üzüldüm. Geçen sene Akhisar, Antep, Brugge maçları çok üzüldüğüm maçlar olmuştu.
 

Beşiktaş'tan hangi futbolcular ayrılacak?

 

Sezon sonu ile ilgili bir şey söyleyemem şu anda. Devre arasıyla alakalı olarak takımımızda forma şansı bulamayan, bazı oyuncularımızı kiralık olarak, belki satış olarak gönderebiliriz. Çünkü oyuncuların da oynamayıp, körelmesi bizi rahatsız eden bir şey. Böyle niyetlerimiz olabilir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!