comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı beraat etti

29 Aralık 2015, Salı 15:07
Beşiktaş taraftar grubu Çarşı beraat etti

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın üyeleri haklarında açılan davadan beraat etti.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın mensuplarının da aralarında bulunduğu 35 sanık, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "örgüt kurmak veya örgüte üye olmak" ile "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından yargılandığı davada, beraat etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, bazı tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı. 

Duruşmada, sanıklar ve avukatlar son savunmalarını yaptı.

Mahkeme heyeti, verilen kısa aranın ardından kararını açıkladı. Heyet, tüm sanıkların ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "örgüt kurmak veya örgüte üye olmak" ve "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından beraatine karar verdi.

- Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın kurucu ve üyelerinin de bulunduğu 35 sanık hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

İddianamede sanıklar hakkında ayrı ayrı "örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin taşınması ve bulundurulması", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu malına zarar verme", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek'' gibi çeşitli suçlardan 2 yıldan 50 yıla kadar değişen hapis cezaları istenmişti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 11 Eylül'de yapılan duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, tüm sanıkların "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan beraatini istemişti.

Savcı Coşkun, tüm sanıkların "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, 4 sanığın da "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanun'a muhalefet etmek" suçundan hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!