comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Fikret Orman'dan Vodafone Arena açıklaması

24 Aralık 2015, Perşembe 13:10
Fikret Orman'dan Vodafone Arena açıklaması

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Vodafone KaraKartal'a 1 yılda 650 bin Beşiktaşlı üye oldu, platform sayesinde kulübe 1,5 milyon liralık katkı sağlandı" dedi.

Vodafone Türkiye'nin Beşiktaş taraftarlarına özel geliştirdiği destek programı "Vodafone KaraKartal" platformunun birinci yılını doldurması dolayısıyla düzenlenen toplantı Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Fikret Orman, Beşiktaş'a başkan olmadan önce kulübe stat yapma hayali olduğundan bahsederek, ilk günden beri stada inandıklarını, dışardan kendilerine inanan ilk yerin Vodafone olduğunu söyledi.

Vodafone Arena'nın sonlarına gelindiğine işaret eden Orman, Vodafone KaraKartal'a 1 yılda 650 bin Beşiktaşlının üye olduğu bilgisini vererek, platform sayesinde kulübe 1,5 milyon liralık katkı sağlandığını aktardı.

Platform kapsamında elde edilen 1,5 milyon liralık katkı sayesinde altyapı futbolcuları için 9 bin krampon, Vodafone Arena'ya 10 bin koltuk, futbolculara 12 bin forma alınabildiğini ve yeni bir altyapı tesisi yapılabileceğini dile getiren Orman şunları söyledi:

"Vodafone KaraKartal ile bir yılda güzel bir sonuca ulaştık. Daha da iyisi olabilir. Hedefimiz, 12 milyonluk Beşiktaş ailesinin tek bir SMS ile de olsa takımına destek olması. Vodafone Arenamızı açacağımız güne kadar Vodafone KaraKartal'ın 1 milyonuncu abonesine ulaşmasını arzu ediyoruz. Destek veren 650 bin kişiye teşekkür ediyorum. Bunun ne kadar önemli olduğunu herkesin görmesini bekliyorum. En kısa sürede bu sayıyı 1 milyonun üzerine çıkarması gerek."

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ise bundan 2,5 yıl önce Beşiktaş ile yaptıkları sponsorluk anlaşmasını anımsatarak, "Geçen 2,5 yılda görüyorum ki aslında bu bir sponsorluk anlaşmasının ötesinde gönül birliğine dönüştü" dedi.

Ortak hayale inanılması durumunda nelerin başarıldığını gösterdiklerini bildiren Öğüt, Vodafone Arena'nın dijital dönüşümün anıtı olabileceğine inandıklarını, 2,5 yıl içinde sponsorluk anlaşmasını çok ileriye taşıdıklarını aktardı.

Öğüt, Vodafone KaraKartal platformunun çok özel bir taraftar platformu olduğunu dile getiren Öğüt, şunları söyledi:

"Platformu Beşiktaş taraftarının kulübüne sadece bir SMS yardımıyla aylık 1,3,5 lira gibi ödemelerle yapabileceği bir destek haline getirdik. Mevcut tarifeye ek olarak gelen üyelik bedeliyle katılım sağlanan bir destek platformu olan Vodafone KaraKartal, Türkiye'de hiçbir taraftar programının sunmadığı fırsatlar sunuyor.

Bu nedenle sektörümüzde benzeri bulunmayan, gerçek bir inovasyon. Bu platformla hem takıma hem de taraftara destek olmayı hedefledik. Platformumuz birinci yılını doldururken biz bu iki hedefe de ulaşmanın ve gönül bağı kurduğumuz Beşiktaş camiasına destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

 

Vodafone Arena ne zaman açılacak?


Toplantı sonunda Başkan Orman ve Gökhan Öğüt gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Platformdan sağlanan 1,5 milyon liralık katkıyı, taraftarın kendi içerisinde yaptığı organizasyonlar kapsamında kulübe 2 günde sağladığı 2 milyon liralık ciro ile karşılaştıran gazetecilerin sorduğu platformdan yeterli katkının sağlanıp sağlanamadığı yönündeki soruyu Öğüt şu şekilde yanıtladı:

"Doğru, bu rakam beklentilerin, benim beklentimin altında. Ben Beşiktaş Kulübü'nün ne kadar büyük bir camia olduğunu biliyorum. 650 bin taraftar bence de az.

Kulübe bu kadar açık faydası olan bir platformun daha fazla kullanılması gerek. Burada platformun kendisinden çok tanıtımında daha iyi olabileceğimizi düşünüyoruz. Bunun daha fazla duyurulmasını ve daha yüksek bir sayıya ulaşılmasını bekliyorum."

Başkan Orman stadın ne zaman açılacağı sorusunu da yanıtladı. Tarih vermekten kaçınan Orman, "Bittiği zaman açılacak, artık sonlarına geldik, bununla ilgili herkes bir tarih bekliyor, tarih açıklamak için son evreleri görmek lazım. Ama o gün bugün değil" dedi.

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'nın açılışı için anlaşmak istediği Barcelona maçının son durumuna ilişkin de bilgi veren Orman, şunları söyledi:

"Beko dünyada sadece 2 futbol kulübünün sponsoru. Biri Barcelona ve biri biziz. Bizim stadı açmak istediğimiz tarih bu sezonla alakalı tarihler, demek ki ligler oynanırken böyle bir maçın oynanması mümkün değil, ama sezon açılışı, yani önümüzdeki sezon açılışında böyle bir niyetimiz var. Daha netleşmedi, sonucunu açıklayacağız."

Başkan Orman konuşmasında transfer konusuna da açıklık getirdi. Transfer, stat açılışı gibi konuların finansal konular olduğuna işaret eden Orman, "Taraftar bizden transfer bekliyor, stat açılışı bekliyor, şampiyonluk bekliyor, bunlar bir Beşiktaş taraftarı olarak benim de beklentim. Bunları sağlamak için finansmana ihtiyacımız var. Stat geliri olmadan geldiğimiz noktaya geldik. Taraftarımız bizden devre arası transfer bekliyorsa ben de onlardan 1 milyon üyeye çıkmasını bekliyorum. Herkes 5 liralık paketten alırsa biz de bunu icraata dönüştürürüz. Çabamızın desteklenmesine ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Başka bir GSM şirketi ile olan KartalCELL'e ilişkin soruya karşılık ise Orman, bu anlaşmanın kendilerinden önce yapıldığını ve geçtiğimiz sene bu anlaşmanın sona erdiğini anlattı.

KartalCELL isim hakkının söz konusu şirkete verildiğini de aktaran Orman, platformun kendileri açısından kapandığını yola Vodafone KaraKartal ile devam ettiklerini bildirdi.

Başkan Orman stadın kapasitesine ilişkin kendilerine gelen eleştirileri de yanıtladı. Stadı maksimum kapasitesini kullanarak yaptıklarını söyleyen Orman, "Daha fazlası sığıyor da yapmadık mı" ifadelerini kullandı. Orman, stadın yapımı aşamasında taraftarın dışardan çalışmaları izlemesini sağlayan kameraları da kendisinin kapattırdığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bunun iki sebebi var, birincisi çok nazar değdi ondan kapattırdım. Nazara inanırım. İkincisi de taraftarlarımız her gün seyrettiği için gelişmeyi fark edemiyorlar. Her gün bakılan bir şeyde gelişme görülemiyor. Dediğim gibi kapasitenin de bir yasal sınırlaması yoktu, biz kapasitede o arazide sığabilecek en yüksek rakamı yaptık."

-Vodafone Arena'ya ilk çimi taraftar ekecek

Toplantı kapsamında Ender Buruk da platform kapsamında geçtiğimiz süreçte yapılanlar ve yeni fırsatlara ilişkin bilgi verdi.

Verilen bilgiye göre, Vodafone KaraKartal platformu, son 1 yılda Beşiktaşlılara özel pek çok deneyim sundu. Bu dönemde, Vodafone KaraKartallılara 55 milyon dakikayı aşkın konuşma, 25 milyondan fazla SMS ve 25 milyon MB'ın üzerinde mobil internet hediye edildi.

Yaklaşık 7 bin KaraKartallıya tribünden maç izleme imkanı sunulurken, 600 KaraKartallıya forma, 120 KaraKartallıya da imzalı top hediye edildi.

Ayrıca, 13 KaraKartallı Beşiktaş'ın Avrupa'daki deplasman maçlarına gitme şansı elde ederken, Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'ne konuk olan 10 KaraKartallı takımla öğle yemeği yedi, 45 KaraKartallı da futbolcularla fotoğraf çektirdi ve antrenman izledi.

Diğer yandan, platformun birinci yıldönümüne özel olarak, KaraKartallı mevcut abonelere 1 ay geçerli 1000 dakika veya 1 GB mobil internet, yeni abonelere ise 3 ay geçerli 3000 dakika veya 3 GB mobil internet hediye edildi.

Açıklamaya göre platform, kapsamında üyelere yeni dönemde yeni deneyimsel faydalar sunulmaya devam edilecek. Buna göre, Vodafone KaraKartallılar yılda 4 kez özel günlerde Başkan Fikret Orman'dan, Teknik Direktör Şenol Güneş'ten veya futbolculardan arama alarak bu önemli isimleri cep telefonlarından duyabilecekler.

Diğer yandan, yapımı devam eden Vodafone Arena'ya ilk koltukları yerleştirecek ve ilk çimi ekecekler. Vodafone KaraKartallılar, Beşiktaş'ın efsane isimleriyle maç izleme ayrıcalığı yaşayacak ve deplasman maçlarına birlikte katılma imkanı da bulacaklar. Taraftarlar Burger King, Digiturk, Sarar ve Yemeksepeti gibi markalarda özel indirim ve fırsatlardan faydalanabilecekler.

Toplantı sonunda Vodafone KaraKartal platformunun ilk üyeleri Nilüfer Mutlu, Diren Eren Bolat ve Murat Kaya'ya da Başkan Orman ve Gökhan Öğüt tarafından plaket ve hediye verildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!