comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Yalçın Karadeniz: 'Köprünün altından çok su akar'

16 Aralık 2015, Çarşamba 11:20
Yalçın Karadeniz: 'Köprünün altından çok su akar'

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kulübün 24 Şubat 2008'deki genel kurulunda alınan yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ibrasına ilişkin kararın, İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptalini değerlendirdi.

Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz gerekçeli kararı okumadıklarını belirterek, "Ne yönden iptaller oldu, şu an için bir bilgimiz yok" dedi.

Mahkeme tarafından verilen kararın hukuki süreçlerinin bulunduğunu kaydeden Karadeniz, "Hukuki süreçlerden sonra konu aydınlığa kavuşur. İtiraz ve temyiz süreleri geçip, karar kesinleştikten sonra yönetim kurulu, ilk genel kurulda, ibra edilmeyen kısmı için mahkemeye gitme kararı alınmasını isteyebilir. Alınacak karar sonucunda dava açabilirler. Netice çıkınca da bir usulsüzlük, yanlışlık varsa, yönetim kurulu aleyhine dava açma şansları, hakları vardır" şeklinde konuştu.

Karadeniz, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Gerekçeli kararı görmediğimiz için beklemek durumunda olacağız. Hukuk devletinde insanlar müracaat etmiştir. Müracaatın neticelerini mahkeme vermiştir. Hukuk herkese lazımdır. 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' derler. Şu anda 'Şu yapılır, bu yapılır' diye kimse ahkam kesemez."

- "Kötü bir Galatasaray vardı"

Beşiktaş'ın, Spor Toto Süper Lig'de hafta başında Galatasaray'ı 2-1 yenerek liderliğini devam ettirdiği derbi maçla ilgili görüşlerini de aktaran Karadeniz, "Derbi maçlar, Türkiye'de şampiyonluk kadar önemli maçlardır. Dolayısıyla derbiyi kazanmamızın camiamızın üzerinde önemli bir etkisi oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın Karadeniz, alınan galibiyetle moral ve motivasyonun zirveye taşındığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Derbide, son yıllarda görmediğimiz kötü bir Galatasaray vardı. Sonuç da 2-1 olmamalıydı. Daha farklı olabilirdi. Netice olarak bir galibiyettir, moral ve motivasyonun zirveye taşınmasıdır. Ancak bunun devamı esastır. Köprünün altından daha çok su akar. Herkesin şampiyon olmuş havası içinde davranmasını da abartılı buluyorum. Önemli olan sonuna kadar götürmemiz."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!