Genç futbolcu A Spor'a konuştu ve düşüncelerini aktardı.
İşte Kuat'ın sözleri;
"Gerçekten çok şaşkınım. Türkiye'de bu kadar popüler bir isim olacağımı düşünmemiştim. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Türkiye ve Kazakistan iki kardeş ülke. Attığım golle, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne direkt gitmesine katkı sağladığım için son derece mutluyum."
"Türkiye'yi destekleyeceğim"
"Letonya maçının ardından soyunma odasına gittiğimizde Türkiye'nin finallere direkt katılacağı haberini aldık. Türklerin saha içinde yaşadığı sevinci izledik. Bu görüntüler beni çok duygulandırdı ve mutlu etti. Daha önce de söylediğim gibi bizler iki kardeş ülkeyiz. Finallerde Türkiye'yi destekleyeceğim. İyi bir taraftarınız olacağım."
"Gelirsem Beşiktaş'ı isterim"
"Türkiye ligi dünya ve Avrupa'nın önde gelen liglerinden biri. Yakından takip ediyorum. G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde Astana ile aynı grupta yer alıyor. Burada oynadıkları 2-2 biten maçı izledim. Ayrıca F.Bahçe ve Beşiktaş, Avrupa'nın önemli takımlarından ikisi. Türk takımlarını izlemekten zevk alıyorum. Gelirsem Beşiktaş'ta oynamak isterim."