comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Serdal Adalı ilk kez konuştu! 'Büyük acılar çektik'

15 Ekim 2015, Perşembe 12:07
Serdal Adalı ilk kez konuştu! 'Büyük acılar çektik'

Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden Serdal Adalı, "Şike Davası"nda beraat etmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Serdal Adalı, şu ifadeleri kullandı:
 
"Türkiye Cumhuriyeti'nin 82 yıllık tarihinde hukukun ayaklar altına alındığı, adalet kavramının büyük yara aldığı vicdanların rafa kaldırıldığı garabetlerle dolu bir süreç nihayet sona erdi. Her türlü iftira, yalanlarla dolu bu karalama kampanyası karşısında büyük bir kurgunun mağduru olarak büyük acılar çektik. Bu süreçte farkına vardığımız yapılanmanın varlığını, oyunlarla ve iftiralarla toplumu nasıl yönlendirmek istediğini ve amaçlarını belirgin bir şekilde gördük. İlgili savcıların dahi adalete güvenmeyip yurtdışına kaçtığı bir süreçte masumiyetinden emin insanlar olarak yurtdışından, kamptan Türkiye'ye gelip adalete kendimizi teslim ettiğimizi hatırlatmak isterim. 5 kuruş etmeyecek 5 sayfa yazıyla 6 ay cezaevine konulduğumuzda bile önce yüce Allah'ın adaletine sığındık, sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine. Çünkü bu ülkede, 'Hak, hukuk ve adalet' diyen ve bunun için mücadele eden binlerce cesur yüreğin olduğunu biliyoruz. Allah'tan dileğim, kimsenin suçsuz yere böylesine haksız ve art niyetli ithamlarla bir daha karşı karşıya kalmamasıdır. Bizi tanımayanların bile, 'Size büyük haksızlık yapılıyor. Büyük bir yanlışlık var' dediği süreçte bu karalama kampanyasına karşı beni tek başıma mücadele etmek zorunda bırakmayan aileme, dostlarıma teşekkür ederim. Hesapsız ve tarifsiz bir sevdayla bağlı olduğum Beşiktaş'a leke sürülmek istenmesi kişisel olarak yaşadığım tüm bu sıkıntılardan daha önemlidir. Benim üzerimden Beşiktaş'a atılan iftiralar 3 Temmuz sürecinde toplumda hiçbir zaman karşılık görmemiştir. Tesellimiz budur. Bana gösterdikleri bu güven, en karanlık anlarda dahi yolumu aydınlatmış, vatanımın, ailemin ve Beşiktaş'ın daha güzel günler görmesi için katkı sağlamama dair inancımı ve isteğimi daha da kamçılamıştır. Tüm bu yaşadığım olumsuz günlere rağmen ilk önce aldığım aile terbiyem ve ilke edindiğim dürüstlükle hedeflerimden beni vazgeçiremeyeceğinin bilinmesini isterim. Koparılmak istendiğim, hesapsız sevdiğim Beşiktaş'ın hak ettiği yerlere gelmesi için azimle her türlü çaba içerisinde olmaya devam edeceğimden kimselerin şüphesi olmasın.
 
Yaşar Kemal'in dediği gibi, "İnsan evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar." Bu açıklamayı Ankara'daki terör saldırısı ve insanlık dışı katliam nedeniyle bugüne bıraktım. Bu vesile ile bu insanlık dışı katliamı lanetle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!