comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Tanju Çolak: 'Agresif Beşiktaş, Fener'i söndürür'

25 Eylül 2015, Cuma 09:27
Tanju Çolak: 'Agresif Beşiktaş, Fener'i söndürür'

Spor yorumcusu Tanju Çolak hafta sonu oynanacak derbiyi yorumladı.

FutbolArena - Galatasaray ve Fenerbahçe'de forma giymiş olan eski Milli futbolcu Tanju Çolak hafta sonu oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini Star Gazetesi'ne yorumladı.

İşte Tanju Çolak'ın bugünkü köşe yazısı;
 
Kartal'da Gökhan Töre kilit  isim. Gomez iyi beslenirse gol atar. Q7 böyle maçların adamı. Fener takım oyunu oynamıyor ama hızlı paslaşırsa kazanırlar. Van Persie sonradan girmeli.
 
Bana göre Beşiktaş şu an üç büyüklerin içinde en iyi oynayan takım. Coşkulu, agresif, yıldızları fazla olmayan ama takım oyununu iyi uygulayan bir ekip. Kartal'da maçın kilit adamları Gökhan Töre ve Gomez'dir. Töre adam eksilten gününde olduğunda tabelayı değiştirebilen bir oyuncu. Gomez de iyi beslenirse mutlaka gol atar. Beşiktaş'ın tek zaafı defanslarının ağır oluşu. Q7 oynamalı. Çünkü katkısı bana göre böyle maçlarda fazla olur.
 
FERNANDAO İLE BAŞLANMALI
 
Fenerbahçe yıldızlar topluluğu ama takım oyunu oynamıyor. Özellikle deplasmanlarda ağır top çeviriyor. Van Persie ile hocası Pereira arasında sıkıntı var. Ben olsam maça Fernandao ile başlar, rakip defansı fizik üstünlüğü ile yorduktan sonra Van Persie'yi oyuna alırdım. Fenerbahçe kendine has oyunu oynar, çabuk top çevirirse kazanır. Ama Bursaspor maçındaki gibi bir orta saha ile Beşiktaş karşısına çıkarsa, Siyah-Beyazlılar'ın ekmeğine yağ sürer.
 
PEREİRA TAVŞAN ÇIKARACAK MI?
 
Hocalar içinde Şenol Güneş bayağı ağır basıyor. Takımına süratli, baskılı, agresif futbol oynatıyor. Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Pereira ise maçlarda sadece kenarda şov yapıyor. Oynatacağını vaadettiği, keyif veren, agresif ve çabuk oyunu henüz göremedik. Ayrıca şapkadan ne zaman tavşan çıkaracağını da merakla bekliyorum. Genel tabloya bakınca artıları Fenerbahçe'den fazla olan Beşiktaş, derbide galibiyete daha yakın olan taraf.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!