comScore

Beşiktaş Beşiktaş

'Çarşı terör örgütü değildir'

11 Eylül 2015, Cuma 14:40
'Çarşı terör örgütü değildir'

Darbeyle suçlanan Çarşı grubu davası ertelendi. Avukatlar mütalaada beraat istenmesinin Çarşı'nın bir terör örgütü olmadığını gösterdiğini kaydetti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Çarşı davasının bugünkü duruşması sona erdi. Duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. Duruşma, sanık ve avukatların mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için ertelendi.

Adliye önünde basın açıklaması yapan avukatlar mütalaanın Çarşı'nın bir terör örgütü olmadığını gösterdiğini belirtti. Avukat Mehmet Derviş Yıldız, "Bugünkü celsede esas hakkında mütalaasını verdi iddia makamı. İddia makamı, terör örgütü suçundan beraatini talep etti. Suç örgütü yönünden de teknik olarak bir dosyada hem terör örgütü hem de suç örgütünün bulunmasının mümkün olmadığını, o yüzden suç örgütünün oluşamayacağını o yönden de beraatini talep etti." dedi.
İzinsiz gösteriden ceza istendiğini açıklayan Yıldız, "Yalnız sanık olan müvekkillerimizin hepsi hakkında Gezi protestolarında parkın bulunduğu bölgelerde oldukları için, cep telefonları Gezi Parkı'na yakın ilçelerde sinyal verdiği için yasa dışı gösteriye katılmak ve düzenlemekten hepsi hakkında 1.5 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi." diye konuştu.

Çarşı'nın bir terör örgütü olmadığını ifade eden Avukat Devrim Alparslan, "Çarşı'dan örgüt olsa kan bağışı ile dünyanın en güzel sağlık örgütü olur. Nükleer enerjiye karşıdır en güzel çevreci örgüt olur. Van'da ki depremzedelerle dayanışmanın en önünde gelir. Hayvan barınaklarını kurar. Yani Çarşı bizim sosyal anlamdaki vicdanımızdır, bir terör örgütü değildir. Zaten savcılık da mütalaasında beraat isteyerek bunun böyle olmadığını kendisi de söylemiştir." ifadelerini kullandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!