comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Şenol Güneş: 'Quaresma'nın hatası yok''

23 Ağustos 2015, Pazar 01:10
Şenol Güneş: 'Quaresma'nın hatası yok''

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor karşısında oynadıkları oyunla kaybetmeyi hak etmediklerini söyledi.

Takımının sahasında Trabzonspor'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, "Bugün kaybetmeyi hak etmedik. Maça iyi başladık. Pozisyonlar bulduk, etkili olmaya çalıştık. İlk başlarda etkiliydi ancak hakem avantaja bırakacağı pozisyonları kesti. İkinci yarı rakip oyuna ortak olmaya çalıştı. Oyun içinde yapacağımız iki değişiklik sırasında sıkıntılar oldu. Mario Gomez'i oyuna almak isterken Quaresma kırmızı kart gördü. Kerim Frei girerken ikinci gol yedik. Son 10 dakikaya kadar iyi oynadık. Oyunu kaybetmeyi hak etmedik. Sahada eksik kaldığımız için son 10 dakikada oyundan düştük. Eksik kalmamıza rağmen pozisyon bulmaya çalıştık. Gökhan yakaladığı pozisyonu değerlendirseydi daha değişik olabilirdi. Oyuncularıma hiçbir şey söylememe gerek yok. Oyun olarak rakipten aşağı tarafımız yok. Bu maçın telafisi var. Kaybedilen üç puan için üzgünüz." diye konuştu.

KENDİ EKSİKLİKLERİMİZİ DÜZELTİRİZ, HAKEMLERİ DÜZELTEMEYİZ

Quaresma'nın kırmızı kart görmesi hakkında ise Şenol Güneş, şu yorumu yaptı:
"Kartla ilgili birşey söyleyemem. Hocalar ne karar veriyorsa ona uyuyoruz. İlk sarı kartı doğru. İkinci sarı kartı beni beklemeden topu kullandı diye verdi. Bu pozisyonda Quaresma'nın disiplinsizlik, saygısızlık ve olumsuzluk olarak bakmamak lazım. Hakem ilk 15 dakikada avantajları kesti. Oyun oynamaya çalıştığınız bunları yapınca zaman katliam olur. Kendi eksikliklerimizi düzeltebiliriz ancak hakemleri düzeltemeyiz. Geçen yıl neler yaptıklarını biliyoruz."
Bir gazetecinin "Geçen yıl farklı statlarda oynadınız. Bu yıl başka statlarda oynama düşüncesi olur mu?" sorusuna ise başarılı hoca, "Şu anda sahamız burası. Oynayamıyoruz, kaybediyoruz diye düşünmek istemiyoruz. Yakaladığınız pozisyonu gole atacaksınız. Daha çok çalışacağız. Sahamız burası." şeklinde cevap verdi.

Öte yandan Şenol Güneş, ismi hakkında Trabzonspor camiası tarafından yapılan yorumlar hakkında ise "Ben şu anda Beşiktaş'ın antrenörüyüm. Beşiktaş'ın başarısı için elimden geleni yapıyoruz. Spekülasyonlar bizi ilgilendirmez. Trabzon'da doğdum, oyuncu ve antrenörlük yaptım. Ahlaksızlık yapmadım. Trabzonsporlular, oyuncusuna sahip çıksın, onlara hakaret edilmesin." ifadelerini kullandı. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!