comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 5-2 mağlup etti

16 Ağustos 2015, Pazar 23:51
Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda 5-2 mağlup etti

Beşiktaş, sezonun ilk haftasında Mersin İdmanyurdu deplasmanına çıktı.

FutbolArena - 2015-2016 sezonunun ilk haftasında Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu ile karşılaştı.

Siyah-Beyazlılar, Güney ekibini 5-2 mağlup ederek sezona müthiş bir başlangıç yaptı.
Mersin İdmanyurdu - Beşiktaş maçının özeti

Karşılaşma son derece yoğun bir tempoda başladı. İlk 5 dakikada Beşiktaş'ın 4 gol girişimi oldu. Oğuzhan Özyakup'un müthiş performansıyla ilk yarının büyük bir bölümünü Mersin İdmanyurdu yarı alanında oynayan Beşiktaş, zaman zaman geri dönüşlerde zorlandı. İkinci yarıda ise tempoyu belirleyen takım yine Beşiktaş'tı. Rakip kaleye rahat bir şekilde yaklaşan Siyah-Beyazlılar çok sayıda gol pozisyonu yakaladı.
Mersin İdmanyurdu - Beşiktaş maçının golleri

Karşılaşmanın 9. dakikasında Oğuzhan Özyakup'un pasında topla buluşan Cenk Tosun, topu ağlara gönderdi. Bu golden 11 dakika sonra Mersin İdmanyurdu'nda Nakoulma, Khalili'nin pasında topla buluştu ve Tolga Zengin'i çalımlayıp topu ağlara gönderdi. İlk yarının 44. dakikasında ise Cenk Tosun bir kez daha sahneye çıktı ve Beşiktaş soyunma odasına 2-1 önde girdi.

İkinci yarıda ise Beşiktaş, 68. dakikada Cenk Tosun ve 73. dakikada Olcay Şahan'ın golleriyle durumu 4-1'e getirdi. Mersin İdmanyurdu'nda Nakoulma 88. dakikada farkı 2'ye indirird. Karşılaşmada son sözü 90+2. dakikada Kerim Frei söyledi ve karşılaşma 5-2 tamamlandı.

Oğuzhan'dan harika performans

Veli Kavlak ve Tolgay Arslan'ın sakatlıklarında merkez ortasaha görevine soyunana Oğuzhan Özyakup ligin ilk maçında Mersin İdmanyurdu deplasmanında harika bir performans ortaya koydu. Oğuzhan Özyakup Mersin İdmanyurdu karşısında tam 3 asist yaptı.

Cenk Tosun'dan ilk hat-trick

2015-2016 sezonuna da Mersin İdmanyurdu deplasmanında başlayan Beşiktaş'a ilk üç golü yine Cenk Tosun kazandırdı. Bu goller Cenk'in Türkiye kariyerindeki ilk hat-trick'i oldu. Cenk bu güne kadar Mersin İdmanyurdu'na 6 maçta 6 gol attı.

Tolga Zengin'in hasreti bitti

Şenol Güneş yönetiminde lig maratonuna start veren Beşiktaş'ta Tolga Zengin, Mersin İdmanyurdu maçıyla formasına kavuştu.Tolga Zengin, yaklaşık 5 ay sonra ilk kez bir resmi maçta kalesine geri döndü.Başarılı file bekçisi, geçen sezonun 25. haftasında Fenerbahçe maçında oynamış o karşılaşmada sakatlanarak sezonu kapatmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!