comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Mario Gomez: "Hedefim şampiyonluk olmasa Beşiktaş'a gelmezdim"

09 Ağustos 2015, Pazar 14:35
Mario Gomez:

Beşiktaş'ın yeni golcüsü Mario Gomez, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda çok özel açıklamalar yaptı. 

FutbolArena - İşte Mario Gomez'in Bild Gazetesine verdiği röportajın önemli bölümleri:

"Beşiktaş'ın bu kadar büyük olduğunu bilmiyordum"
Pazar günü yeni kulübün Beşiktaş'ın Mersin İdman Yurdu maçıyla sezona başlıyorsun. Rakibi tanıyor musun?
“Dürüst olmam gerekirse, saygısızlık olarak alınmasın ama yakın zamana kadar gerçekten tanımıyordum. Akdeniz sahili kenarında sert, zor bir maç olacak. Çok sıcakta, yaklaşık 40 derecede ve yüksek nemde. Yeni takım arkadaşlarım işimizin kolay olmadığını söylediler.”
 
Beşiktaş'taki ilk günlerin nasıldı?

“Beşiktaş Türkiye'de çok büyük bir kulüp. Bu boyutta olduğunu önceden hiç bilmiyordum. Takımın İstanbul'da büyük bir itibarı var ve çok seviliyor. Beşiktaş'ta insanlar bana ‘Almanya'daki Bayern Münih gibiyiz' demişti. Ama Fenerbahçe ve Galatasaraylılar da herhalde kulüpleri için aynı şeyi düşünüyorlar. Burada insanlar futbola aşık. Günlük hayatlarında da müthiş arkadaş canlısı ve nazik.”
 
"HEDEF ŞAMPİYONLUK OLMASA GELMEZDİM"
Beşiktaş ile hedelerin ne?
“Bizim ve benim hedefim elbette şampiyon olmak. Bu benim iddiam. Ütopik de değil. Son derece gerçekçi. Zaten Türkiye Ligi'nde sadece Avrupa Ligi'ne katılım basamakları için yarışan bir kulübe de transfer olmazdım.”
 
"GERİLEME GİBİ GÖRÜNSE DE KARARIMIN ARKASINDAYIM"
Birçok kişi Türkiye transferinin bir gerileme olduğunu söylüyor.
“Türkiye Ligi'nin, Bundesliga veya İtalya, İspanya, İngiltere Ligi düzeyinde olmadığını elbette biliyorum. Dışarıdan baktığında Bayern Münih'ten Fiorentina'ya, oradan da Türkiye Ligi'ne gitmek bir gerileme gibi görülür. Herkesin istediğini söyleme hakkı var. Ama ben bu kararımı son derece bilinçli verdim ve % 100 arkasındayım.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!