comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu toplantısı sona erdi

08 Ağustos 2015, Cumartesi 16:40
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu toplantısı sona erdi

Beşiktaş Kulübü'nün 2015 yılı üçüncü olağan divan kurulu toplantısı sona erdi.

Kulüp başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı takımın yarın Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla Atina'da yapacağı hazırlık maçını takip etmek üzere bu ülkeye gideceği için Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen toplantının son bölümünde yer almadı.

Toplantıdan ayrılmadan önce bir kez daha kürsüye gelen ve divan kurulu üyelerinin eleştirilerine cevap veren Orman, basketbol ve diğer amatör branşların hepsiyle alakalı devrim olacak projeler üzerine çalıştıklarını ancak öncelikli olarak futbol branşını toparlamaları gerektiğini söyledi. 

Orman, siyah-beyazlı takımın eski teknik direktörü Slaven Bilic'le uzun süre çalışmak istediklerini, ancak çeşitli nedenlerden bunun gerçekleşmediğini kaydederek, "Doğrusu olduğu için böyle yaptık. Beşiktaş'ın hocalığı zor bir şey. Bütçemizi oturttuğumuz sürece daha uzun dönemli çalışmak istiyoruz. Shakhtar Donetsk'i çalıştıran Lucescu ile ilk geldiğimde de sonrasında da her seferinde konuştuk. Türkiye'yi tanıyan, bizim de iyi dostumuz. Olmadı" ifadesini kullandı.

- "Taraftara 'tırtıl' demedim"

Beşiktaş taraftarı için 'tırtıl' ifadesini kullandığına yönelik iddialarla ilgili Orman, "Hiçbir zaman taraftara 'tırtıl' demedim. Beşiktaş Kulübü Başkanı, taraftarına 'tırtıl' der mi?" dedi.

Divan kurulu toplantısına kendisiyle beraber sadece 7 yönetim kurulu üyesinin katılmasına tepki gösterilmesi üzerine de Orman, "19 kişilik yönetim kurulunu 15'e indirdik. Değerli ikinci başkanım pazartesi günü dönüyor. Diğer arkadaşlarımın da tatil dönemi var. Bugün ben buradayım" şeklinde konuştu.

Gazeteciler arasında ayrım yapmamasına yönelik telkinde bulunulması üzerine "Asla ayrım yapmam" diyen Orman, Vodafone Arena inşaatında kullanılan demir konusuyla ilgili şunları söyledi:

"Demirin yüzde 50-60'ını Ahmet Nur Çebi'den, ucuz fiyata aldık. Uzun vadeli ödedik. Elinden gelen her şeyi yaptı. Algılamaya baktığımız zaman 'tartılmadı, içinden demir çekildi' gibi soru işaretleri oluşturuluyor. Somut bir şey varsa, çıkıp söylersiniz. Alnımız açık, gönlümüz pak. Çiğ yemedik ki, karnımız ağrısın. Gayet de makul bir şekilde stat yapıyoruz."

- Demirören konusu

Orman, Beşiktaş Kulübü'nün menfaatlerine göre hareket ettiklerini anlatırken, siyah-beyazlı kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören'e ödenmesi planlanan borçla ilgili şöyle konuştu:

"Demirören'in verdiği para, lira olduğu için döviz bazında yüzde elli azalmış durumda. 'Bu paranın büyük kısmını bağışlayın ve geri kalanı biz ödeyelim, bu mevzu da sulh yoluyla kapansın' dedik. Amacımız budur. Beşiktaş'ı yönetmek bazı konularda ketumiyet gerektiriyor."

Fikret Orman'ın ayrılmasının ardından toplantıda söz almaya devam eden üyeler, siyah-beyazlı yönetime çeşitli eleştirilerde bulundu. 5 saati aşkın süren toplantı, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil'in yaptığı teşekkür konuşmasıyla sona erdi. 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!