comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Şenol Güneş: 'Rakipler kapanacak siz açacaksınız'

08 Ağustos 2015, Cumartesi 11:04
Şenol Güneş: 'Rakipler kapanacak siz açacaksınız'

Şenol Güneş, derbiler hariç tüm maçlarda kapanan rakiplere karşı oynayacaklarını belirterek Sosa, Quaresma, Olcay, Oğuzhan, Gökhan Töre ve Kerim'den yeteneklerini göstermelerini istedi.

Yeni sezonda Beşiktaş'a hücum futbolu oynatmak isteyen ve yurt dışı kamplarında bu konuda yoğun çalışmalar yapan Teknik Direktör Şenol Güneş, orta saha oyuncularına ekstra görevler yükledi. Deneyimli hoca; Olcay, Gökhan, Quaresma, Sosa, Kerim ve Oğuzhan gibi kanat ve forvet arkası oyunculara “çilingir” rolünü verdi.
 
Avusturya kampındaki hazırlık maçlarında tüm taktik planlarını kapalı defansları açma üzerine yapan Şenol Güneş, bu görevi üstlenecek olan oyuncularına, “Sahanın üçüncü bölgesinde çok hızlı pas yaparak kapalı savunmaları açmanız lazım. Kamptaki maçlarda pozisyonlara girdik ama bu pozisyonları çok daha fazla gol yapmamız gerekliydi. Türkiye liginde, derbiler hariç hiç kimse bize açık futbol oynamaz. Böylesine güçlü bir hücum hattında herkes bize kapanacaktır. Bu nedenle ligde sizlerin üzerine çok yük binecek” ifadelerini kullandığı aktarıldı.
 
Şenol Güneş'in orta sahada görev yapan oyunculardan, lig maçlarında bireysel yeteneklerini daha fazla göstermeleri ve forvetleri daha çok gol pozisyonuna sokmalarını istediği de vurgulandı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!