comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Nihat Kahveci'nin sırrı 9 yıl sonra ortaya çıktı

24 Temmuz 2015, Cuma 19:02
Nihat Kahveci'nin sırrı 9 yıl sonra ortaya çıktı

Nihat'ın Spartak Moskova'ya gitmemesinin sırrı 9 yıl sonra ortaya çıktı

Beşiktaş ve A Milli Futbol Takımı'nın efsane oyuncusu Nihat Kahveci'nin 2006 yılında Rusya'nın Spartak Moskova takımına gitmemesinin sırrı 9 yıl sonra ortaya çıktı.
 
Ünlü Rus spor yorumcusu Konstantin Geniç, kendisinin Nihat'ın 2006 yılında Spartak Moskova'ya transferine istemeyerek 'engel' olduğunu iddia etti. Basına konuşan Geniç, "Nihat'la bir rehabilitasyon merkezinde karşılaştık. O sıralar Nihat orada titiz şekilde sağlık kontrolünden geçiyordu. Dizlerinde sorunlar vardı. Kendisiyle muhabbet ederken, Spartak Moskova'nın Lujniki stadyumunda yapay çimin olduğunu söyledim. Bundan haberdar olup olmadığını sordum. Bu haber Nihat için beklenilmez oldu. Nihat'ın yapay çim sahasında top koşturmaması tavsiye edilmişti. Bu yüzden Spartak Moskova transferi gerçekleşmedi." dedi.
 
Nihat 19 Ocak 2006'ta düzenlediği basın toplantısında Spartak Moskova'ya transfer olmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. Rus basını bunun nedenini Nihat'ın sakatlık geçirdiğiyle ilişkilendirmişti. O dönem İspanya La Liga takımı Real Sociedad'ta top koşturan Türk futbolcu, 2004-2005 sezonun ortasında ciddi bir sakatlık geçirerek sahalardan uzun süre ayrı kalmıştı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!