comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Alexander Milosevic: 'Oynarsam Sivok gibi atarım'

17 Temmuz 2015, Cuma 09:07
Alexander Milosevic: 'Oynarsam Sivok gibi atarım'

Geçen sezon ara transferde Beşiktaş'a gelen Alexander Milosevic, Vatan'a özel açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'a geçen sezonun devre arasında İsveç'in AIK Stockholm takımından gelen ancak çıktığı 
ikinci karşılaşmada çime takılıp ayağını kıran Alexander Milosevic, bu yıl beklentileri karşılamaya hazır...
 
Geride kalan sezonun G.Birliği ile oynanan son maçında, siyah-beyazlı takıma veda eden Tomas Sivok'un yerine oyuna girip adeta bayrağı ondan devralan İsveçli stoper, özgüvenini artırdı. 
 
Yaz başında önce İsveç A Milli Takımı'nın ilk 11'inde kendisine yer bulan, ardından kaptanı olduğu İsveç U21 Milli Takımı'yla Avrupa Şampiyonluğu yaşayan 1.91 boyunda ve 23 yaşındaki futbolcuyla siyah-beyazlıların Almanya kampında keyifli bir sohbet yaptık. İşte genç futbolcunun açıklamaları... 
 
Sivok'la yakındın. Gidişi seni üzdü mü?

“SIVOK'a minnettarım. Bana gerçekten birçok şey öğretti. İstanbul, Türkiye ve Beşiktaş'la ilgili... Ve bana sürekli ‘Sen buranın en iyisi olabilirsin. Bunu yapabilecek güce sahipsin' derdi. Ayrıldığı için üzgün değilim. Çünkü biliyorum ki ayrılıklar işin bir parçası.”
 
Beşiktaş'ta geçen sezon stoperlerin gol sayısı yok denecek kadar azdı. Sadece Sivok bu konuda takıma katkı yapabildi. Bu sezon savunma oyuncularının skor katkısı daha yüksek olacak mı?

“SIVOK benim gördüğüm oyuncular içinde zamanlama konusunda en iyi olanlardan birisi. O konuda muazzam bir yeteneği var. Sezon boyunca ne olup biteceğini bilemeyiz ama inanıyorum ki sürekli oynarsam ben de onun gibi skor katkısı yapabilirim.”
 
Takımda en iyi kimlerle anlaşıyorsun?

“HERKESLE iyi ilişkilerim var ama takımda daha yakın olduğum isimler var. Atiba ile aynı dili konuşabiliyoruz. Tosic ve Beck'le de yakınım.” 
 
Şenol Güneş ile iletişiminiz nasıl?

“GAYET iyi... Birkaç gündür birlikteyim hocayla. Şenol hocayla benden beklentileri, neler istediğiyle ilgili konuştuk. Gayet iyi idmanlar yapıyoruz. Bize istediği oyunu anlatıyor ve bunu oldukça açık şekilde yapıyor.”
 
Türkiye'ye uyum sağladın mı?

“ALIŞTIM. Hem ülkeye hem de ülke futboluna... Buradaki oyun yapısını, oyuncuların fizik ve teknik kapasitesinin yüksek olduğunu artık biliyorum. Birçok Türk arkadaşım var. Benim için buraya adapte olmak zor olmadı.”
 
Bu sezon şampiyon olabilecek misiniz?

“SIKI çalışırsak, antrenmanlarda iyi odaklanırsak, karşımızdaki rakip kim olursa olsun oyun dikkatimiz yüksek olursa şampiyon olabiliriz.” 
 
Şampiyon olursanız, AIK'te yaptığın gibi taraftarların arasına girip sevinir misin?
 
“Tabii ki... İzin verilirse, eğer böyle bir fırsat varsa bunu elbette yaparım. Hiçbir sorun yok.” 
 
Ligde bu sene Eto'o, Podolski, Nani, van Persie gibi yıldızlara karşı oynayacaksın? Onlardan çekiniyor musun?
 
“Rakiplerin ne yaptığına kafa yormuyorum. Tek bildiğim, çok iyi bir takım olduğumuz. İyi işler yapabiliriz. Büyük hedeflere oynayabiliriz. Takım olmak çok önemli ve biz iyi takımız.”

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!