comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Serdal Adalı'dan adaylık sinyali

14 Temmuz 2015, Salı 09:47
Serdal Adalı'dan adaylık sinyali

Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Serdal Adalı, Beşiktaş'ın kendilerine ihtiyacı olduğu anda 2016 yılında yapılacak olan Seçimli Olağan Genel Kurul'da başkanlığa adaylığını koyabileceğini söyledi.

1903 Dolmabahçe Grubu'nun İstanbul'da düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılan Adalı, yemeğe katılan üyelerle Beşiktaş gündemini değerlendirdi.

Burada gazetecilere de gündemi değerlendiren Serdar Adalı, geçmiş dönemde Beşiktaş'ta forma giyen ve o dönemde transferinde etkili olduğu Ricardo Quaresma'nın isminin tekrar Beşiktaş ile anılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
İlk olarak 'Manevi oğlum' dediği Portekizli yıldız oyuncu Quaresma hakkında konuşan Serdal Adalı, "Her Beşiktaşlı gibi Quaresma'yı tekrar Beşiktaş forması ile saha da görmek bana müthiş bir zevk verir. Ben kendim, her Beşiktaşlı gibi Quaresma'yı tekrar Beşiktaş forması ile görmek istiyorum. İnşallah bu transfer gerçekleşir. Ben de çok mutlu olurum. Hangi Beşiktaşlı Quaresma'yı tekrar göreceği için mutlu olmaz ki ?" dedi.

Bu dönem transfer konusunda rakiplerinden geri kaldıklarını da belirten Adalı, "Transfer konularında rakiplerimize göre biraz geride kaldığımızı görüyorum. Rakiplerimiz transfer çalışmalarını hemen hemen bitirdiler gibi. Umarım ki bizim yönetim kurulumuz da bir an önce bu transfer sorularının cevaplarını taraftarlara verirler. Aslında sırf rakiplerimiz transfer yapıyor diye gidip transfer yapma gibi de mecburiyetimiz yok. Önemli olan Beşiktaş'ın saha da ihtiyacı olan futbolcuları transfer etmesi. Bu futbolcular yıldız da olabilir ya da olmayabilir. Bana göre yıldız futbolcu formasının hakkını veren futbolcudur. Tahmin ediyorum yönetim kurulu bir an önce bu transfer çalışmalarını bitirir. Ben de bir Beşiktaş taraftarı olarak bekliyorum bu transferleri." diye konuştu.

2013 yılında yapılan Beşiktaş Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Fikret Orman'a karşı seçimi kaybeden Serdal Adalı 2016 yılında yapılacak olan seçimde ise aday olabileceğinin sinyallerini verdi. Adalı, bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Açıkçası seçim tarihi net bir şekilde belli olmadan adayım ya da değilim açıklamasını yapmayı doğru bulmuyorum. Başkan Fikret Orman Mayıs ayında düzenlenen Beşiktaş Kulübü Mali Genel Kuruldan hemen 30 gün sonra bir seçim olacağı intibası uyandırdı bende ve diğer kongre üyelerinde. Ama yapılmadı. Ben ve arkadaşlarım tarih belli olduktan sonra oturup Beşiktaş'a eğer faydalı olabileceksek sırf aday olmak için değil faydalı olacağımıza inanırsam adaylığı oturup konuşuruz.

Ama benim düşüncem lig sürdüğü zaman yapılacak bir seçimin Beşiktaş'a bir fayda getireceğini zannetmiyorum. Ne kadar dikkat edilirse edilsin seçim süreci futbol takımını ve diğer branşları etkiler. Burada mevcut yönetim kurulunun ve başkan Fikret Orman'ın alacağı kararı bekliyoruz. İnşallah düzgün bir zaman seçerler. Beşiktaş'a yararlı olacak bir zaman seçerler. Tarih belli olduktan sonra da bizim hayır bu zaman bizim seçim için uygun değildir deme gibi bir lüksümüz yok. Hakikaten Beşiktaş'ın bize ihtiyacı varsa çıkar aday oluruz."

Fikret Orman'ın sanki seçim varmış gibi çalıştığını söyleyen Serdar Adalı, "Bu arada gördüğüm kadarıyla Ramazan ayı boyunca Fikret Bey seçim varmış gibi çalışmalarına devam ediyor. Umarım kendisi seçim çalışmalarını bitirdikten sonra bize seçim tarihini bildirmez. Bizim beklentimiz bu yönde." şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ'IN İÇİNDE BULUNDUĞU MALİ SIKINTILAR BİZİ KORKUTMUYOR"

Beşiktaş'ın yaşadığı mali sıkıntıların kendilerini korkutmadığını söyleyen Adalı, "Bizi Beşiktaş'ın şu an ki mali durumu korkutmaz. Beşiktaş'ın mali problemlerinin çözümü bizim kafamızdadır. Benim ve ekibimin bu konu hakkında çözümleri vardır. Bizi kulübün şu an ki mali tablosu korkutmasa da 3 sene içinde borcun 500 den 1 milyara gelmesi de hiç hoş bir tablo değil." dedi.

Serdar Adalı son olarak, Beşiktaş camiasının önemli isimlerinden hemşehrisi Hasan Arat ile seçim hakkında konuşup konuşmadıkları sorusuna ise "Hasan Arat benim ağabeyimdir. Aşağı yukarı gençlik yıllarımız beraber Adana'da geçmiştir. Kendisi ile iyi de tanışırız ve görüşürüz. Beşiktaş başkanlığını da fazlasıyla hak eden insanlardan birisidir. Kendisi ile de oturup 'nasıl yaparız' diye fikir alışverişinde bulunmadık ama tabii bulunuruz da. Zaten kendisi ile birlikte yan yana geldiğimizde birinci konumuz her zaman Beşiktaş'tır." cevabını verdi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!