comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Önder Özen'den Demba Ba açıklaması

03 Temmuz 2015, Cuma 17:05
Önder Özen'den Demba Ba açıklaması

Beşiktaş Kulübü Eski Genel Direktörü Önder Özen Beşiktaş'ın gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Önder Özen'in açıklamaları:
 
-AHMET NUR ÇEBİ BANA İNANDI, İMZASININ ARKASINDA DURDU-
 
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi''nin Demba Ba transferi ile ilgili kendisine teşekkür etmesi üzerine Önder Özen; “Ahmet Nur Çebi'ye ben de teşekkür ederim. Aradan zaman geçti. Aşağı yukarı 1 sene. Birlikte hareket ettik. Ama ona teşekkür etme nedenim bana teşekkür etmesinden değil. Büyük kulüplerde imzalar değerlidir. İmzanın arkasında durmak karakterdir. O yüzden kendisine  teşekkür ederim. Ahmet Nur Çebi, Demba Ba konusunda bana inandı. Ayrıca attığı imzanın arkasında durdu, çekilmedi. İmza çekilmelere alışığızdır” dedi.
 
-“DEMBA BA'YI 1 SENE SONRA SATMAK ÜZERE ALIYORUZ” DEDİM-
 
Demba Ba'nın Beşiktaş'a gelişi ve gidişi hakkında açıklamalarda bulunan Özen; “Demba Ba'yı alırken dünyanın en büyük menajer grubu ile çalıştık. Bir oyuncuyu satabilmek için sadece oyuncunun çok iyi olması yetmeyecek, arkasındaki networkun çok güçlü olması gerekecek. Demba Ba'nın böyleydi. Tercih sebeplerinden bir tanesi bu. Ahmet Nur Çebi, Semih Usta ve menajer yanımdaydı ve kendilerine “1 sene sonra satmak üzere alıyoruz” dedim. Çünkü oyuncu değerli bir oyuncu. 1 sene de yapacağını yapar. Ben “ligde 20 gol atar” diyordum. Toplamda 27 tane attı ama ligde daha fazlasını yapabilirdi. Ama olmadı, sağlık olsun. Türkiye'de sevildi, sayıldı, besteleri oldu, insanlara neşe kattı. Zafer Algöz'ü neşelendirdi, o da bizi neşelendirdi. Türkiye'nin neresine gidersek gidelim Zafer Algöz'lerin şarkısı her yerde çalıyor, biz de eşlik ediyoruz. Demba Ba onları, onlar da bizleri neşelendirdi. Bana göre Demba Ba, Türkiye'de misyonunu tamamladı. Satmak üzere almıştık. Ben “10 Milyon Euro civarında Arap yarımadasına satarız” diye düşünüyordum. Benim için de sürpriz oldu. Benim için Çin'den teklif gelmesi değil ama teklifi kabul etmesi sürpriz oldu. Beşiktaş, son derece karlı transfer operasyonunu hem alışta hem de satışta başarılı bir şekilde atlatmış oldu” dedi. 
 
-BEŞİKTAŞ, PLANINI YAPMIŞTIR-
 
Demba Ba'nın yerinin dolup dolmayacağı ile ilgili Önder Özen; “Siz satacaksınız veya satmayacaksınız eğer oyuncunuzun uluslararası bir değeri varsa transfer kapınız hep açıktır. Bu oyununun isteğiyle de olabilir, kulübün isteğiyle de olabilir. Bu yüzden her pozisyona hazırlığınız olmalı. Beşiktaş, mutlaka hazırlık yapmıştır. Demba Ba olmazsa B,C,D,E planını Beşiktaş yapmıştır. Kale için de aynı şekilde. Şenol hoca gelir, kaleci ister ve onun için plan mutlaka vardır. Sayın Fikret Orman'ın scout ekibinin her pozisyona sözleşmesi bitmiş ya da bitecek olan oyuncular üzerinden yerli veya yabancı oyuncu hazırlıkları vardır” diyerek sözlerini tamamladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!