comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Fikret Orman: 'Çok transfer yapmayacağız'

24 Haziran 2015, Çarşamba 23:40
Fikret Orman: 'Çok transfer yapmayacağız'

BeşiktaşBaşkanı Fikret Orman transfer çalışmaları hakkında konuştu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stat projelerinde sona doğru geldiklerini belirterek, 90 gün içinde Vodafone Arena'nın içini ve dışını bitirme gayreti içinde olduklarını söyledi. 

Orman, Anadolu'daki Beşiktaş derneklerinin temsilcilerine Ankara'da iftar yemeği verdi. Orman, yemek sonrası yaptığı konuşmada, hayata geçirilen projeler ve takıma yapılacak transferlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Stat temelini attıkları günden itibaren 18 ay geçtiğini belirten Orman, "Vodafone Arena, 143 bin metrekarelik bir kapalı alana sahip. Zor bir lokasyonda olduğu için inşaatla alakalı bazen zorlandık. Vodafone Arena, bir kulübün Türk futbol tarihinde yaptığı en büyük yatırımdır. Bütün Beşiktaşlıların gurur duyacağı müthiş bir stat yapıyoruz" diye konuştu. 

Stat konusunda hiçbir şeyden tasarruf etme mantığına gidilmediğini ifade eden Orman, "2 hafta içinde çatıyı havaya kaldırıyoruz. Sonrasında da çimlerin yetişmesi için 75 güne ihtiyacımız var. Bu da demek oluyor ki eylül gibi çimin üzerinde top oynanır hale gelecek. Yani 90 gün içinde stadın içini ve dışını bitirme gayretindeyiz. Herkesten daha fazla sabırsızlık bizde var" ifadelerini kullandı. 

- "Artık çok fazla transfer yapmıyoruz"

Orman, futbol takımının geçen sene şansız bir sezon geçirdiğini ve kaçırdıkları şampiyonluğun herkesi fazlasıyla üzdüğünü vurguladı. 

Geçen sezona değinen Orman, "UEFA Kupası'nı alabileceğimiz bir şans vardı. Tottenham ve Liverpool maçlarını kazandıktan sonra böyle bir yol açılmıştı. Şampiyonluğu da son dönemeçte bir haftada 7 puan yitirerek kaybettik. Bunlar bütün camiada büyük bir üzüntü yarattı" şeklinde konuştu.

Orman, genç bir takıma sahip olduklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Karakterli çocuklardan oluşmuş, seçilmiş sporcularımız var. Beşiktaş artık üzerine koyma aşamasına gelmiştir. Beşiktaş'ta artık 'hep al devri' bitmiştir, arada bir 'sat devri' olacaktır. Dünyanın büyük kulüplerine baktığınız zaman, birbirlerine oyuncu satarlar ve bütçelerini dengelemeye çalışırlar. Satıp, daha iyisini almaya gayret edeceğiz. Ortada oluşmuş bir şey yok ama hoşumuza gitmesi gereken şey, Beşiktaş'ın oyuncuları değerlidir ve alıcıları çıkmıştır. Beşiktaş'ta oynamadan önceki değerlerinin üzerine koşmuştur. Artık çok fazla transfer yapmıyoruz. Her sene 3-4, arada da 1-2 transfer yapacağız."

Transfer konusunda kimsenin acelesi olmaması gerektiğinin altını çizen Orman, "Beşiktaş'ın menfaatini sağlamak için pazarlık yapmamız gerekiyor. Bu sene Vodafone Arena'da gerçekten bütün camia olarak şampiyon olmak istiyoruz. Biz bu tesisleri, statları ve sponsorlukları bu başarıları elde edebilmek için yapıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

- "Aradaki farkı kapatıp önde olacağız"

Büyük yatırımları geride bıraktıklarını ve kulübün borçlarının giderek azalacağını söyleyen Orman, "Bunu hep beraber göreceğiz, 2019-2020 sezonunda Beşiktaş Kulübü, 1 milyar bütçe yapan bir kulüp haline gelecek. Geçmiş senelerdeki rakiplerimizle olan farkı kapatıp, gelir itibariyle daha önde olacağız. Mesele elde edilen kaynakları doğru kullanabilmektir" diye konuştu.

Fikret Orman, basında yöneticiler arasında bazı sorunlar varmış gibi yansıtıldığını kaydederek, "Beşiktaş taraftarının bunlarla ilgisi yoktur. Taraftarımız sadece stadının ve tesislerinin bitmesini, şampiyon olunmasını, ahlaklı duruşu ve iyi temsil edilmeyi beklemektedir. İçeriden yıkamayacaklarını anladıkları için bir organizasyonla yıkmaya çalışıyorlar. Ben ve arkadaşlarım buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

- "Sandığı koyacağız"

Kimsenin aday olamadığı günlerde aday olduklarını ve en kısa zamanda seçime gitmeyi planladıklarını belirten Orman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda 6-7 aday varmış. Bu da bizim ne kadar başarılı olduğumuzun göstergesidir. Kendimizle bir nebze de gurur duyuyoruz. Sandığı koyacağız. Herkes eteğindekileri ortaya koyar. Beşiktaş'ta aday çıkmalıdır, çıkmaması ayıptır. Programları olan, arkası boş olmayan, fikirlerini ve Beşiktaş'a katabileceklerinin ortaya koyanların yarışacağı adil bir seçim olur." 


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!