comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş, Liverpool'u penaltılarda eledi

26 Şubat 2015, Perşembe 22:44
Beşiktaş, Liverpool'u penaltılarda eledi

Beşiktaş normal süresini 1-0 önde kapattığı maçta Liverpool'u penaltılarda eledi ve UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kaldı.

Maçın henüz 2. dakikasında Beşiktaş ceza sahası içinde kafa ile topa müdahale etmeye çalışan Necip Uysal'ı Balotelli arkadan itince kısa süreli gerginlik yaşandı.

Hakem BAlotelli'nin hareketi sonrası faul verdi. Balotelli 6. dakikada da hava topuna yükselen Veli Kavlak'ı itince hakem bir kez daha faul verdi.
Balotelli 11. dakikada taç çizgisi önünde Veli Kavlak'a bir kez daha sert müdahale edince hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

20. dakikada gelişen Liverpool atağında Raheem Sterling'in ceza sahası dışından sert vuruşunu kaleci Cenk Gönen kurtardı. 32. Dakikada kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan Sterling'in şutunu Cenk Gönen müthiş bir hamle yaparak kurtardı ve Liverpool'u golden etti.

32. Dakikada kaleci Cenk ile karşı karşıya kalan Sterling'in şutunu Cenk Gönen müthiş bir hamle yaparak kurtardı ve Liverpool'u golden etti.

41. dakikada Opare'nin sol kanattan getirdiği topta Olcay Şahan çalımlarla Liverpool ceza sahası içine girdi, şutunu kaleci Mignolet kurtardı. İlk yarı 0-0 sona erdi.

61. dakikada Slaven Bilic, fazla  forma şansı vermediği Tolgay Arslan'ı Sosa'nın yerine oyuna aldı.


Tolgay'dan müthiş gol!

Bilic'in Sosa'yı oyundan çıkararark oyuna dahil ettiği Tolgay Arslan, girer girmez etkisini göstermeye başladı. önce uzaktan bir şutla kaleyi yoklayan Tolgay, 72. dakikada Demba Ba'nın pasında müthiş bir şut çekti ve kaleci Mignolet'i mağlup ederek temsilcimiz Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

90. dakikada Gökhan Töre'nin kullandığı köşe vuruşunda Demba Ba'nın şutu direkten geri geldi ve Beşiktaş maçı 1-0 kazanmasına rağmen ilk maçta 1-0 mağlup olduğu için maç uzatmalara gitti.

Uzatmalara da ikinci yarıda çok etkili oynayan Beşiktaş yine etkili başladı. opare2nin şutu direğin dibinden dışarı gitti.

Temsilcimiz Liverpool kalesini adeta abluka aldtına aldı. Atiba'nın pasında önce Demba'ba'nın şutunukurtaran Mignolet, sonra da Gökhan Töre'nin şutunu kurtardı.

Uzatmaların ilk yarısında da gol olmadı ve Beşiktaş'ın kaderini belirleyecek uzatmalrın ikinci yarısı başladı.

Siyah-Beyazlılar bu yarıda da pozisyonları yakalamasına rağmen değerlendiremedi ve maç penaltılara gitti.

Beşiktaş'ta Demba Ba, Gökhan Töre, Veli, Atiba, Tolgay Lİverpool'da Lambert,Lallana, Emre Can, Joe Allen atarken Lovren penaltı kaçırdı ve Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kaldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!