comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Roberto Hilbert: 'Beşiktaş şampiyon olur'

24 Şubat 2015, Salı 15:40
Roberto Hilbert: 'Beşiktaş şampiyon olur'

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Roberto Hilbert, siyah beyazlı takım ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Hilbert, "Beşiktaş şampiyon olur." dedi.

Atletico Madrid'in çok zor rakip olduğunu belirten, İspanyol ekibinde forma giyen Arda Turan'ın da Türkiye tarihinin en iyi futbolcusu olduğunu belirten Roberto Hilbert, "Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli bir takıma karşı mücadele edeceğiz; ancak bana göre tur şansımız yüzde elli." diye konuştu.

Çarşamba akşamı Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid'i ağırlayacak olan Bayern Luverkusen'de forma giyen deneyimli sağ bek, "Atletico gerçekten çok zor bir rakip. Geçen sezon final oynadılar. Hem bireysel anlamda kadro kalitesi üst düzeyde hem de takım oyunu oynuyorlar. Arda Turan çok büyük bir oyuncu; bana göre şu anda Türkiye'nin en iyi oyuncusu. Aslında Türk futbol tarihinin en iyi oyuncusu olabilir. Çok önemli bir takıma karşı mücadele edeceğiz; ancak bana göre tur şansımız yüzde elli. Bu eşleşmenin favorisi yok. Biz sonuna kadar savaşacağız. Ama biz de de çok iyi Türk futbolcular var. Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak hem çok iyi futbolcular hem de iyi birer arkadaşlar." dedi.
BEŞİKTAŞ LİVERPOOL'U GEÇECEK, RAKİPLER TARAFTARDAN KORKUYOR

Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Hilbert, eski takımı Beşiktaş'ın çok iyi bir sezon geçirdiğini belirterek, "Bence çok iyi bir takımları var. Deneyimli ve gençlerden oluşan çok başarılı karma bir ekip kurdular. Beşiktaş taraftarı coşkusuyla onları korkutacaktır. Bu gerçekten çok büyük bir avantaj. Bu destekle Liverpool'u yenebilirler." şeklinde konuştu.

Son lig yenilgisine karşın Beşiktaş'ın şampiyon olacağına inandığını belirten Hilbert, "Bence Beşiktaş bu sezon şampiyonluğu kazanacak. Şu anda Türkiye'nin en iyi takımı. Son mağlubiyet önemli değil. Bu kayıplar olabilir. Bence bir sonraki maçlarını kazanacaklar. Bu sene Beşiktaş'ın şampiyon olacağına inanıyorum." dedi.

TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTİYORUM


Beşiktaş'ın kendisiyle neden sözleşme yenilemediği meselesiyle ilgili olarak çok fazla yorum yapamayacağını belirten Alman futbolcu, "Neden sözleşme yenilemediklerini bilemem. Ben yönetime takımda kalmak istediğimi söylemiştim. Ben İstanbul'da gerçekten çok mutluydum. Takım arkadaşlarım ve çalışanlarla çok iyi ilişkilerim vardı. Ama olmadı." diyerek, şunları söyledi:

"Şimdi ben Leverkusen'deki hedeflerime konsantre oldum. Fakat bu yaz benim sözleşmem bitiyor. Şu anda gelecek sezon ne olacağını bilmiyorum. Şu anda tek konsantrasyonum takımımın başarısı. Zor bir maçımız var. Ama Türkiye her zaman benim için açık bir seçenek. İnsanları çok seviyorum. Ben orada gerçekten çok mutluydum. Belki yazın transferim olabilir; ama şu anda ne olacağını bilmiyorum. Umarım benim için pek çok seçenek çıkacaktır."

TOLGAY İYİ OYUNCU

Beşiktaş'ın kış transfer döneminde Hamburg'tan transfer ettiği Tolgay Arslan'ın iyi bir futbolcu olduğunu belirten Hilbert, "Gerçekten çok iyi bir oyuncu. Ayrıca çok genç. Ancak Türkiye'deki futbol Almanya'dan çok farklı. Dolayısıyla Tolgay'ın kısa sürede Türk futbolunun koşullarına uyum sağlaması gerekiyor. Benim için de aynı şey söz konusuydu. Ben İstanbul'da çok mutlu oldum. Beşiktaş'ta başarılı olduğumu düşünüyorum. Eğer orada iyi dostluklarınız varsa, gerçekten çok iyi zamanlarınız olabilir." dedi.
CİHAN

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!