comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Kartal, Liverpool karşısında umut verdi

20 Şubat 2015, Cuma 00:04
Kartal, Liverpool karşısında umut verdi

İstanbul'un karlı havasından sonra Liverpool'da soğuk ve yağışlı bir hava karşıladı siyah beyazlıları. Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen Beşiktaşlı taraftarlar, gün boyu tezahüratlarıyla atmosferi ısıttı. Futbol şehiri olarak bilinen Liverpool'da pek çok insan Beşiktaş taraftarlarının fotoğraflarını çekti.

FutbolArena - Seyirci desteği maç boyunca devam etti. Seyirci sayısının azalması ve deplasman yasakları yüzünden Türkiye'de unutulmaya yüz tutan tribün atmosferi Liverpool'da yaşandı. Birbirini bastıran tezahüratlar müthiş bir ortam oluşturdu.

Maç için beklentim Liverpool'un rotasyon yapabileceği yönündeydi. Fakat Brendan Rodgers elindeki en güçlü kadroyu sahaya sürdü. Sadece hafif sakatlığı bulunan Sterling yedek kulübesindeydi. Daha önceden oynamayacağı belli olan Steven Gerrard'ın bu sezon takım içinde azalan rolünü de düşünürsek, Liverpool'un ideal 11'yle sahaya çıktığını söyleyebiliriz. Beşiktaş'ta herkesin merak ettiği konu Demba Ba'nın durumuydu. Senegalli yıldız da ilk 11'de yerini aldı.
İki tarafın da risk almaktan çekindiği bir ilk yarı izledik. Liverpool, Ramon Motta'nın sol kanatta aksadığını farkedince kendi sağından yüklenmek istedi ancak Beşiktaş savunması kademe hatası yapmayınca herhangi bir tehlike yaşanmadı. Hatta ilk 45 dakikalık bölümde Liverpool'un ceza sahası içinden hiç bir tehlikeli pozisyonu olmadı. Ev sahibi ekibin 3'lü savunmasında stoperlerin birbirine uzak oynamasını Beşiktaş sadece 1 kez değerlendirdi. Demba Ba kaleci Mignolet ile karşı karşıya kaldığı anda gol vuruşunu yapamadı. Oysa geçen sezon Chelsea formasıyla tam da aynı yerden golü atmış ve Liverpool'un şampiyonluk umutlarını bitirmişti.

Başarılı kademe anlayışı, İngiliz ekibinde en önde oynayan Sturridge'in sürekli geri gelmesine neden olurken devre 0-0 bitti.

2.yarıyla birlikte düşük olan tempo hızlandı. Hemen devrenin başında Coutinho ile bir karambol pozisyonundan yararlanamayan Liverpool daha çok oyuncuyla Beşiktaş kalesini abluka altına aldı. Temsilcimizin savunmasının hiç bireysel hata yapmadan bu bölümü atlatması önemliydi. Neticede rakibe çok az net gol şansı tanıdılar. Kararlı savunma Liverpool'un temposunu düşürdü. Balotelli ve Sterling'in oyuna girmesi de bekledikleri etkiyi yapmadı. Ta ki Ramon Motta çok gereksiz bir penaltı yaptırana kadar. Maçın başından bu yana Liverpool'un genç oyuncusu Ibe karşısında çok zorlanan Brezilyalı sol bek, gerisinde kaldığı rakibini bir de yere indirince penaltıya sebebiyet verdi.

Kesinlikle maçın hakkı bu değildi. 2 takımın da 90 dakikada 1'er net pozisyon bulabildiği mücadelenin 0-0 bitmesi çok daha adil olurdu. Bu durumda temkinli olmasını anlayabiliyorum ama Bilic biraz daha risk alabilseydi belki de sonuç farklı olacaktı.

Neticede ümitler tükenmiş değil. Beşiktaş İstanbul'da cesur bir oyun ortaya koyarsa skoru çevirebilir, üstelik cezalı duruma düşen Motta da yok.

Çağdaş Sevinç

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!