comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Demba Ba Pascal Nouma'yı geçebilecek mi?

17 Şubat 2015, Salı 14:09
Demba Ba Pascal Nouma'yı geçebilecek mi?

Attığı 22 golle, Nouma'nın 23 gollük rekorunu egale etmesine 1 gol kalan Demba Ba; 6 gol daha atarsa, Kartal'ın Avrupa'daki en golcü oyuncusu olacak. 

Besıktas'ın Senegalli forveti Demba Ba, siyah-beyazlı formayla tarih yazmaya devam ediyor. Üç kulvarda gollerini sıralayan Senegalli golcü, Avrupa'da geçmiste iz bırakan siyah-beyazlı takımın önemli futbolcularını geride bırakırken, unvanları da yavas yavas ele geçiriyor.

Demba Ba, bu sezon Süper Lig'de 13, Türkiye Kupası'nda 1, Avrupa kupalarında ise 8 olmak üzere toplam 22 gol atmayı basardı. Maç basına 0,78 ortalama tutturan tecrübeli futbolcu, 2000-2001 sezonunda toplam 23 kez rakip fileleri havalandıran Nouma'nın rekoruna 1 gol daha yaklastı.
Senegalli oyuncu, görev alacagı karsılasmalarda atacagı gollerle Besiktas'ın bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncusu unvanını ele geçirmeye çalışacak.
 
AVRUPA'DA TUTULMUYOR

Demba Ba, Avrupa'daki basarılarına bir yenisini ekleyerek en golcü 4. oyuncu durumuna geldi. Besiktas formasıyla Avrupa kupalarında simdiye kadar 8 kez gol sevinci yasayan Senegalli oyuncu, Avrupa kupalarında 6 gol bulması halinde de Oktay Derelioglu'nun 14 gollük rekoruna da ortak olacak. Süper Lig'de 13. golüne ulasan Demba Ba, sezon sonunda bu alanda zirvede olması halinde, Besiktas'ın ilk yabancı gol kralı olarak da tarihe geçecek.
 
ALLAH SENİNLE!

Besıktas'ın Senegalli golcüsü Demba Ba Bursaspor maçında attıgı gollerle gol sayısını 22'ye çıkarırken, siyah-beyazlı takım adına 2000-01 sezonunda 23 gole ulasan Pascal Nouma'yı da yakalamak üzere. Demba Ba'nın kendisinin gol sayısını yakalaması üzerine Senegalli golcüye mesaj atan Nouma'nın, "Benim rekorumu kırdıgın için sana kızmam lazım ama 14 sene sonra ancak sen kırabildin. Kutlarım seni! Allah seninle olsun" dedigi bildirildi.
 
QUARESMA'YI GERİDE BIRAKTI

Senegallı yıldız Demba Ba, Quaresma'nın bir sezonda Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcu rekorunu ilk sezonunda ele geçirmeyi basardı. Siyah-beyazlıların Sampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi'nde yaptıgı maçlarda su ana dek 8 kez gol sevinci yasayan Senegalli, Avrupa kupalarında 5 gol atarak, bir sezonda en çok gol atan futbolcu olan Quaresma'nın bu rekorunu sonlandırdı. Demba Ba, siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk oyuncu unvanını da elinde bulunduruyor. Besiktas'ın Feyenoord ile Istanbul'da yaptıgı ön eleme turu ikinci maçında rakip fileleri 3 kez havalandıran Demba Ba, Kartal'ın Avrupa kupalarında bir maçta 3 gol atan ilk futbolcusu oldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!