comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Demba Ba mı, Fernandao mu? Kralların oyunu...

15 Şubat 2015, Pazar 09:51
Demba Ba mı, Fernandao mu? Kralların oyunu...

Bir yanda Kartal'ı uçaran ve toplam 20 kez fileleri havalandıran Demba Ba, diğer yanda ise Timsah ile 8 haftadır aralıksız gol sevinci yaşayan 14 gollü Fernandao...

2003-04 sezonundan sonra iki kulüp arasında oluşan ‘husumet' nedeniyle Beşiktaş-Bursaspor maçları adeta bir ‘derbi' havasında oynanıyor.
 
Deplasman taraftarının alınmadığı maçta şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ın puan kaybetme lüksü yok. Bursa ise çıkışını Kartal'ı devirerek taçlandırmak istiyor. Mücadele aynı zamanda bu sezon Kartal'ı uçuran ve toplam 20 gol atma başarısı gösteren Demba Ba ile gol krallığında zirvede olan Timsah'ın golcüsü Fernandao'nun düellosuna sahne olacak.
 
İki golcünün performansı skoru da büyük ölçüde tayin edecek.
 
FERNANDAO'NUN HEDEFİ METİN OKTAY 
 
Süper Lig, Avrupa kupaları ve Türkiye Kupası dahil, tüm kulvarlar gözetildiğinde Demba Ba, toplam 20 golle, çok iyi bir sezon geçiriyor. Fernandao ise bu üç kulvarda 13 gole imza koydu. Buna karşın sadece lig rakamlarına bakıldığında Fernandao, Demba Ba'nın bir adım önünde... Fernandao, 18 lig maçında 13 gol kaydederken, Demba Ba, 16 karşılaşmada 11 gol attı. Ba'nın maç başı gol ortalaması 0.68, Fernandao'nun ise 0.72. Brezilyalı, bugün gol atarsa Metin Oktay ve Saffet Sancaklı gibi ligde üst üste 9 hafta gol atan üçüncü isim olacak.
 
İKİSİNİN DE SİLAHI SAĞ AYAĞI
 
Demba Ba, 48-37 ile Fernandao'dan daha çok pozisyona girdi. İki ismi ayıran en önemli özellik ise gol aralığı: Fernandao, tüm gol aralıklarında fileleri havalandırdı. Ba ise, 11 golünün 8'ini 46-75 arasına sıkıştırdı. Senegalli ilk çeyrek ve uzatmalarda gol atamadı. İkisinin de sağ ayağı soluna göre daha çok çalışıyor. Ba, 4 penaltı golü atarken Fernandao, bu noktadan 1 gol attı. Ba, bir de frikik golü kaydetti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!