comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Demba Ba'dan sonra Sosa! Gizli kahraman...

13 Şubat 2015, Cuma 09:04
Demba Ba'dan sonra Sosa! Gizli kahraman...

Beşiktaş'ın en başarılı yabancı transferlerinden birisi olarak gösterilen Sosa takıma büyük katkı sağladı.

Beşiktaş'ın en başarılı yabancı transferlarinden birisi olarak gösterilen Sosa takıma büyük katkı sağladı. Şimdiye kadar 8 kez rakip fileleri havalandıran Sosa'nın maç başına katkı sayısı 0.57 oldu.
 
Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı, ligde 14 karşılaşmada 3 gol, 5 asistle skora 8 kez katkı yaptı. Maç başına katkı sayısı 0.57 oldu. Bu alanda onu geçen tek futbolcu skora 0.81 oranında katkı sağlayan Demba Ba. Sosa ayrıca Olcay, Gökhan, Oğuzhan, Veli ve Kerim gibi hücumcuları da bu alanda geride bıraktı.
 
Kayserispor'a yenilerek kupaya veda eden Beşiktaş ligde pazar günü Bursaspor'u yenerek hem zirvedeki yerini korumak hem de taraftarının gönlünü almak istiyor. Kartal'da bu zorlu maç öncesi öne çıkan isimlerin başında Demba Ba ile orta sahanın en golcü ismi Olcay öne çıkıyor. Ancak bir isim daha var ki tam anlamıyla ‘gizli kahraman' tabirini hak ediyor:
 
Jose Sosa. Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu ligdeki maç başına skora katkı verilerinde sadece Demba Ba'nın gerisinde. Sosa 3 gol, 5 asistle hücuma 8 kez katkıda bulundu. Bunu 14 maçta gerçekleştiren tangocu, takımın skor yüküne maç başına 0.57'lik katkı sağladı.
 
EN ÇOK ASİST DEMBA BA'YA
 
Sosa, Demba Ba'ya 3, Cenk Tosun ve Olcay'a da 1'er kez asist yaptı. 17 maçta 6 gol, 3 asist üreten Olcay Şahan'ın maç başına skor katkısı 0.52 oldu. 17 maçta 2 gol, 3 asist yapan Gökhan Töre'nin skor katkısı ise 0.29'da kaldı. Sosa, bu alanda sadece Demba Ba'nın gerisinde kaldı. Ligde görev aldığı 16 maçta 11 gol atıp 2 asist yapan Senegalli'nin skora katkısı maç başına 0.81 oldu. Sosa, buna karşılık takımın diğer forvetleri Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek'i geride bıraktı. Pektemek, ligde 7 maçta 1 gol atarken hiç asist yapmadı. Cenk Tosun ise görev aldığı 10 karşılaşmada 3 gol buldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!