comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Çağdaş Atan: 'Beşiktaş'tan buruk ayrıldım'

12 Şubat 2015, Perşembe 22:10
Çağdaş Atan: 'Beşiktaş'tan buruk ayrıldım'

Çağdaş Atan, futbol yaşamına dair önemli açıklamalarda bulundu.

FutbolArena Röportaj - Türkiye'den Avrupa'ya gitmiş ender stoperlerden Çağdaş Atan Lig Radyo'da Yetkin Etkin ile Ajans Futbol'a konuk oldu.

İşte öne çıkan açıklamaları;

Altay'ın bende yeri ayrıdır biz Altaylıyız…

Kariyerim benim için çok değerli ve kıymetliydi. Yaptığım bütün transferler bana çok önemli değer kattı. Biraz daha sabredebilseydim, daha istikrarlı olabilirdim. İlk olarak Altay'da yetiştim ve profesyonel hayata geçişimde 3. lige Marmaris'te kiralık olarak gittiğimde ilk senemde şampiyonluk yaşadım. Hatta yanımda Sinan Kaloğlu da vardı ve başarı yakaladıktan sonra geri döndük.

Babam kahramanca bizi destekledi

Ailem benim ve kardeşimin hep yanımda oldu. Babam elektirik işi ile uğraşıyordu ve bizi elinden geldiği kadarıyla çok iyi yetiştirdi. Kardeşim de futbolcuydu ve çok yetenekliydi. Ama uzun süreli devam ettiremedi. Babam kahramanca bizi destekledi ve hep yanımızda oldu. İlk zamanlarda daha ofansif bir oyuncuydum ama biraz ağır olduğum için fiziksel olarak stoper bölgesinin bana daha uygun olduğunu düşündük ve iyi ki bu bölgeye geçtim.

Reha Kapsal'ın ekstra çalışmaları beni güçlendirdi

Reha hocanın bende çok desteği oldu. Altay'ın yetiştirdiği en önemli teknik adamlardan biridir. Benim için Altay ile Süper Lig'e çıkmak rüya gibiydi. Çok üst düzey bir takımımız yoktu ama iyi bir takımdık. Özel çalışmalar da gücümü daha fazla yükseltti.

Denizlispor benim için basamak oldu

Denizli dönemimde bosman kanunları ilk olarak çıkınca çok teklif aldım ve menajerim aracılığı ile Denizlispor'a gittim, süper bir sezon geçirdik. Ligi dördüncü bitirdik, 3-4 gol attım, milli takıma çıktım ve ay-yıldız ile tanıştım. Denizli'nin çoğu oyuncusu büyük kulüplere gitti. Mesela İbrahim Akın-Sinan Kaloğlu ve ben Beşiktaş'a gittik. Ersen Martin Trabzonspor'a gitti.

Küçüklüğümden beri Galatasaray'lıydım ama Beşiktaş'a transfer oldum

Ben küçüklüğümden beri koyu bir Galatasaray taraftarıydım ve Hagi döneminde benimle çok ilgilendiler. Burada ilk kez açıklıyorum, gençliğin verdiği heyecanla transfer bitmeden Galatasaray forması giydim, hatta Ergun Gürsoy ile prensipte anlaşmıştık. Daha sonra maddi problemler çıkınca transfer gerçekleşmedi ve Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören beni aradı ve takımda beni görmek istediğini söyleyince hiç tereddüt etmeden İstanbul'da otelde buluştuk, anlaştık. Beşiktaş camiası çok önemli ve taraftar desteğinin muazzam olduğu bir kulüp. 

Beşiktaş'tan buruk ayrıldım

Ayrılığım çok üzücü olduğu için biraz buruk ayrıldım. Hatırlarsanız Tigana beni ısrarla sol bek kullanarak ağır olmama rağmen oynatmaya devam ediyordu. Taraftar beni devamlı iterek ileri çıkmamı istiyordu ama Tigana tam tersi önümde İbrahim Akın veya Tümer abi olduğu için çıkmamamı istiyordu.

Böyle olunca gözden biraz düşerek zor bir dönem yaşadım. Maç sonunda yayıncı kuruluşta eleştiri yapınca ayrılışımın ilk tohumu atıldı. Kadro dışı kalınca ayrılmak zorunda kaldım. O dönemde önce Anderlecht takımı ile görüştüm ama bana Beşiktaş kapısı kapanırken Trabzon kapısı açıldığı için çok önemli yıllarımın geçeceği bu kulübe geçiş yaptım.

Ziya Doğan döneminde biraz zorlansam bile Ersun Yanal ile kendimi tekrar bularak Almanya'da Bundesliga'da oynama fırsatı buldum. 34 maçın 32 tanesinde oynayarak istikrar yakaladım. Cottbus Almanya'nın en doğusunda bulunuyordu, güzel geçen 2 yıl sonunda sözleşmem bittikten sonra kariyerimin zirvesinin yaşanacağı Basel takımına ayak bastım. Hatta Tükiye'den Avrupa'ya giden önemli stoperlerden bir tanesi olarak iz bıraktım. 2 sene içinde 100 maçın üzerinde oynadım. Şampiyonlar Ligi'nde yer aldım, İsviçre'de Basel ile 2 sene üst üste şampiyonluk yaşadım.

Manisa son durağım olabilir

Manisa'ya geliş amaçlarımdan bir tanesi de burada geçireceğim 1.5-2 senede iz bırakmak. Manisa'yı ligde tutarak abileri olarak takımın liderliğini yapıp o şekilde görevimi tamamlamak istiyorum.

Karşılıklı oynadığım en iyi oyuncu Ribery

Karşılıklı oynadığım en iyi oyuncu Ribery diyebilirim.

En çok zorlandığım isimler Fatih Tekke ve Hakan Şükür

Karşısında en zorlandığım oyuncu ise Fatih Tekke veya Hakan Şükür diyebilirim. Çok akıllı ve usta isimlerdi.

Aynı durum olsa yine alkışlarım

Alkış konusunda Fenerbahçe garantileyerek Akhisar maçında rakibimiz oldu. Bana karşı çıkan oyuncular olsa bile büyük bir bölüm alkışlamayı tercih ettik ve doğru bir tavır sergilediğimiz düşünüyorum. Çocukluğumda Galatasaraylı'ydım Beşiktaş ve Trabzon'da forma giydim ama yine aynı durum olsa yine alkışlarım.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!