comScore

Beşiktaş Beşiktaş

UEFA'dan Beşiktaş'a inceleme

05 Şubat 2015, Perşembe 09:09
UEFA'dan Beşiktaş'a inceleme

Denk bütçe konusunda UEFA'nın gözaltında olan siyah-beyazlıların beklediği müfettişler incelemeye başladı.

Denk bütçe konusunda Avrupa'nın bazı kulüpleriyle birlikte UEFA'nın radarına takılan Beşiktaş, bu kez İstanbul'da UEFA ve bağımsız denetçiler tarafından kontrol altına alındı.
 
Üç gündür siyah-beyazlıların gelir ve giderleri konusunda bilgiler alan ve Beşiktaş'ın UEFA'ya sunduğu ilerleme raporu üzerinden kontrollerini devam ettiren üç kişilik heyet, dün de Vodafone Arena Stadı'nın inşaatını gezdi. Şantiyedeki şeflerle de konuşarak inşaat hakkında bilgi alan heyetin, bitmemiş olmasına rağmen özellikle stadın konumuna hayran kaldıkları öğrenildi.
 
Kriterlere uyuldu
 
Gelecek planlamasında ve borç ödemesinde stat gelirlerinin önemli bir yer tutacak olması nedeniyle bu konuda titiz bir çalışma içerisinde olan yetkililer, Vodafone gibi global bir markanın sponsorluğunu da olumlu notlar hanesine eklediler. Uluslararası bir firmanın Beşiktaş ile yaptığı 10 senelik sözleşmeyi göz önünde bulunduran heyet, kulübün borç durumunu da mercek altına alacak.
 
Transfer döneminde gelir gider dengesi nedeniyle bütçeyi zorlamadan üç futbolcu alırken kriterlere uygun hareket eden Beşiktaş Yönetimi'nin, yapılan denetlemelerin ardından UEFA'ya verilecek rapordan bir hayli umutlu olduğu ortaya çıktı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!