comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş 22 günde 7 maç yapacak!

04 Şubat 2015, Çarşamba 09:31
Beşiktaş 22 günde 7 maç yapacak!

Üç kulvarda mücadele eden Beşiktaş'ı Şubat ayı içinde müthiş bir fikstür bekliyor.

Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş yarın Çaykur Rizespor ile kupada kritik bir maça çıkıyor. Siyah beyazlılar Rize'den tur atlayarak dönmesi durumda, rakip son 16'da Fenerbahçe olacak.
 
Oldukça zorlu bir fikstür dönemine giren Beşiktaş'ta bir de bunların arasına derbi dahil olacak.
 
Kısaca Şubat ayı fikstürüne bakalım:
 
Yarın Rize ile deplasmanda mücadele edecek Beşiktaş haftayı da burada geçirecek. Çünkü bu kez Rize ile yine Rize'de lig maçına çıkacak. Bu zorlu müsabaka 8 Şubat günü oynanacak.
 
Kupada tur atlaması durumunda siyah beyazlılar 11 Şubat Çarşamba Kadıköy'de Fenerbahçe ile çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek. Kupa sonrası tekrar lige dönecek olan Beşiktaş'ın sıradaki maçı Arena'da Galatasaray'ı elinden kaçıran Bursaspor olacak. Maç Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 15 Şubat Pazar günü oynanacak. 19 Şubat Perşembe günü ise UEFA Avrupa Ligi son 32 turu mücadelesi var. Liverpool ile Anfield Road'da karşılaşacak olan siyah beyazlılar 22 Şubat'ta Eskişehir ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Ve Şubat'ın perdesini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Liverpool'a karşı ayın 26'sında kapatacak.
 
7 zorlu müsabakanın ardından Mart ayına Balıkesir maçıyla Ankara'da merhaba diyecek.

Ertelenme şansı yok

Beşiktaş'ın bu fikstürden kurtaracak seçenekler ise şöyle;
 
Beşiktaş Rize maçını kaybeder ve Adana Demirspor Sarıyer'i mağlup ederse siyah beyazlılar kupaya veda edecek ve derbi müsabakası ortadan kalkmış olacak. Bir diğer durum ise; Kayserispor, Altınordu'yu deplasmanda mağlup etmesi halinde lider olacak. Beşiktaş derbi yerine PTT 1. Lig'den bir ekibi Kayseri ile karşılaşacak. Bu halde maç sayısı düşmese de Fenerbahçe maçına nazaran temposu daha düşük bir maça çıkılacak.
 
TFF'nin kupada Fenerbahçe- Beşiktaş derbi maçını erteleme durumu ise söz konusu değil. Çünkü çeyrek final ilk maçları 4 Mart'ta oynanacak. Beşiktaş'ın yoğun fikstüründen dolayı bu duruma yer yok.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!