comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş havasını buldu

03 Şubat 2015, Salı 09:10
Beşiktaş havasını buldu

Sözleşme krizi çözüldü, stat sorununa çare bulundu... Geçen sezondan büyük dersler çıkaran takım, hem sahada hem saha dışında kenetleniyor, Kartal şampiyonluğa çok iddialı uçuyor.

Stadı: Başakşehir
 
Yapımı devam eden Vodafone Arena sebebiyle sezon başından bu yana göçebe hayatı yaşayan Beşiktaş, Olimpiyat çilesinden tamamen kurtuluyor. Devre arasında Ankara ekibi Osmanlıspor'dan davet alan ve Mersin İdmanyurdu'nu ağzına kadar dolu Osmanlı Stadı'nda ağırlayan Kara Kartal'a bir güzel haber de İstanbul Başakşehir'den geldi. İstanbul Başakşehir Kulübü Asbaşkanı Mustafa Saral, Fatih Terim Stadı'nın zemininde problemler olduğunu, Hollandalı bir firmayla anlaştıklarını ve yenileme çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz statlarını Beşiktaş ile yine paylaşabileceklerini açıkladı.
 
Yıldızı: Takımın Ba'bası
 
Şampiyonluk yolunda bu sezon fazla kayıp yaşamayan Kartal, başarısının önemli bir kısmını Senegalli yıldızı Demba Ba sayesinde elde etti. Geldiği ilk gün takıma çabucak adapte olan ve Siyah-Beyazlılar'ın yıllardır çektiği yıldız açığını kapatan golcü oyuncu, kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. Mersin'e attığı golle Beşiktaş formasıyla resmi maçlarda 19. kez rakip fileleri havalandıran Senegalli, takımını Avrupa'da da sırtlıyor. Avrupa Ligi'nde attığı gollerle göz dolduran Ba, bu kulvarda 8 kez rakip fileleri havalandırdı. Senegalli oyuncu, 1 gol daha bulması halinde kariyer rekoruna imza atacak.
 
Havası: Şampiyonluk
 
Beşiktaş, iki sezon önce girdiği sportif yapılanmanın meyvelerini bu sezon toplamaya başladı. Takımdaki Portekizli çöplüğünden kurtulan ve nokta transferlerle şampiyonluğun en güçlü adaylarının başında gelen Siyah-Beyazlılar'ın bu sezonki transfer politikası parmak ısırttı. Motta, Demba Ba, Sosa gibi transferlerle sezona merhaba diyen Kartal, devre arasında da eksik bölgeleri onarma yoluna  gitti. Milosevic, Opare ve Atiba'ya alternatif olarak Tolgay'ı renklerine katan Beşiktaş'ta artık tek hedef şampiyonluk. Yeni gelenler de dahil takımda müthiş bir arkadaşlık ve uyum söz konusu.
 
Umudu: Herkes inandı
 
Ankara'da konuk ettiği Mersin İdmanyurdu'nu devirerek 10'da 9 yapan Siyah-Beyazlılar'da şampiyonluk marşları şimdiden söylenmeye başlandı. Belirli bir stadı olmamamasına rağmen Ankara başta olmak üzere birçok farklı şehirde oynamak zorunda kalan takım, uzun süreli yolculukları artık umursamıyor. Çünkü takımın aklındaki tek hedef, Süper Lig'de, kupada ve Avrupa'da şampiyonluk. Zorlu koşulları belirlediği hedefler üzerinden aşmayı öğrenen Kartal, bu özverinin karşılığını almak için elinden ne geliyorsa yapıyor. Takımda şampiyonluğa inanmayan tek bir kişi bulunmuyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!