comScore

Beşiktaş Beşiktaş

'Tolgay Arslan ile ilgileniyoruz'

24 Ocak 2015, Cumartesi 13:12
'Tolgay Arslan ile ilgileniyoruz'

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Antalya kampında değerlendirmelerde bulundu.

Antalya kampında değerlendirmelerde bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, transfer ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
Bilic'in sözleri şöyle:
 
"Gayet iyi bir kamp dönemi geçirdik. Harika bir otel. Otel personeli çok güler yüzlüydü. Saha çok güzeldi. Hava inanılmazdı. Üç maç oynadık. Yaz kampına kıyaslarsak kısa bir kamp dönemiydi. Fiziksel anlamda oyuncularımın toparlanması için ciddi bir fırsattı. Oyuncularımla yaptığım taktik konuşmalar ve video analizle daha geniş yer tuttu. Gençlerbirliği maçına hazırız.
 
Önceki akşam Sosa bir sakatlık geçirdi. Bana belinde ağrı olduğunu söyledi. Risk almamak için antrenmanı yarıda bıraktı, çok ciddi bir şey gözükmüyor. Doktorla konuştum. Yine de tedbirli olmalıyız. Şu koşullarda Gençlerbirliği maçında oynamasına engel gibi gözükmüyor.
 
Transferde kimi almak istediğimi i tartışmanın anlamı yok. Opare ve Milosevic transferinden çok memnunum listemizde olan isimlerdi. Ben ve izleme komitesinin birlikte aldığı bir karar. İkisi de çok iyi oyuncular. Takıma katkı sağlayacaklar.
 
Tolgay ile ilgileniyoruz
 
Tolgay ilgilendiğimiz bir oluncu. Dünya'nın en önemli liglerinden birinde çok büyük tecrübe kazandı. Umarım transferi biter şu an için biten bir şey yok. Çok iyi bir futbolcu. Türk olması bizim için çok önemli bir avantaj. 
 
Bazılarınız bu transferlerden sonra şöyle düşünebilirsiniz. Bu isimler çok büyük yıldızlar değildir diye. Transfer ettiklerimiz ve alacağım üçüncü oyuncu kadro kalitesini yükseltecek, sezonun ilk yarısında kupa ve Avrupa'dan kaynaklanan yoğun trafik vardı. İki maçta forvet sakatlıkları ve cezalar nedeniyle bazı oyuncuları forvet oynattık. Ligin ikinci yarısında kupada ve Avrupa'da ilerlersek 23 Mart'a kadar 17 maç oynayacağız. Bu nedenle kadro derinliğini arttırmamız gerekirdi. Bu nedenle bu oyuncuları aldık.
 
Deneyimli iki oyuncuyu transfer etmek istediğimiz doğru tabi ki. Ama kulübün mali koşullarını dikkate alarak hareket etmeliyiz. Yönetim bu koşullar içerisinde harika işler çıkartıyorlar. Bir taraftan inşaat bir taraftan borç ödemek bir taraftan takımın ihtiyaçlarını karşılamak kolay değil. Ama bu durum asla ve asla bu transferlerden memnun değiliz anlamına gelmez.
 
Yabancı durumu sadece bizim için değil bütün kulüpler için şok etkisi yarattı. Ama şikayet etmek yerine buna uyum sağlamalıyız. Bunun uzun vadede lige ve milli takıma etkisi nedir dersek artı ve eksi yönleri de var. Tam olarak ben de bilmiyorum. Biz Beşiktaş olarak planlarımızı buna göre değiştireceğiz.
 
Sivok, Atiba, Pektemek...
 
Geçen sezon ve bu sezon iç transferde sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncularla bazı  sıkıntılar yaşanıyor. Sivok ile başlayalım. Ne yazık ki bir sakatlığı var. Kulübe çok katkısı oldu. Kaptanlık yaptı. Yedi senedir bu takımda ama ne yazık ki şu an sakat. Atiba ve Mustafa kadroda tutmak istediğimiz oyuncular. İkisi de burada kalmaktan memnunlar. Bazı koşullar yerine gelirse kariyerine burada devam etmek istiyorlar. Özellikle Atiba ile sözleşme uzatılması konusunda kulübün isteksiz olduğu kesinlikle doğru bir fikir değil.
 
Duran toplar bugünkü oyunun çok önemli bir parçası ve ilk yarıdaki performanstan biz de memnun değiliz. Bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu durum biraz da boy ortalamasıyla ilgili. Hücum oynayan bir takımız. Kazanılan korner konusunda rakiplerimizle aynı seviyedeyiz ama onlar bizden daha çok gol attılar.
 
Kırmızı kartlarla ilgili oyuncularımızla toplantılar yaptık. Gerekli tedbirleri almaya çalışmamıza rağmen bazı noktalarda eksik kaldı. Burada kesinlikle oyuncularımızın bir sorumluluğu var. Bazı kırmızı kartlar haksızdı. Buna hazırlıklı olmalıyız hakemler bize deyim yerindeyse vahşi batıdaki kovboylar gibi davranıyorlar tetiği çok kolay çekiyorlar. Veli'nin atılması Gökhan'ın Kayseri'de gördüğü kırmızı kartlar haksızdı. Bazı kartlarda ise haklılar. Bu noktada spor psikoloğundan destek de alacağız. Bu konuda neler yapabiliriz dile onun fikirlerinden yararlanacığız. Böyle kırmızı kart görmeye devam edersek neyin peşindeysek onu gerçekleştiremeyiz.
 
Derbi hayal kırıklığı...
 
Derbi için kızgın değilim ama kazanamadığımız için hayal kırıklıklarım var. Derbiler normal maçlar değil. Tabiki henüz derbi kazanamamak normal değil. Derbilere göre daha sağlam takımlara karşı daha iyi işler çıkarmışken derbilerde kazanamamak tabiki hayal kırıklığı yaratıyor. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kaybettiğimiz dersiler dahil rakipler bizden üstün olamadı. 10 kiyi oynadığımız derbileri bile bu maçların içine katabiliriz."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!