comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Tolga'dan yardım isteyen gencin acı dramı

23 Ocak 2015, Cuma 15:19
Tolga'dan yardım isteyen gencin acı dramı

Adana Demirspor - Beşiktaş maçında sahaya atlayarak kaleci Tolga Zengin'e “Futbolcu olmak istiyorum, yardımcı olsan da olmasan da Allah razı olsun” yazılı not veren gencin, kardeşlerini okutabilmek için futbolu bırakmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası F Grubunda mücadele eden Adana Demirspor ve Beşiktaş arasında 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın 84. dakikasında sahaya giren 17 yaşındaki Veysel Ayaz isimli Beşiktaş taraftarı, siyah-beyazlı takımın kalecisi Tolga Zengin'in yanına koşarak kağıt vermişti. Ayaz, güvenlik görevlileri tarafından sahadan çıkartılırken, Tolga Zengin ise, “Merhaba Tolga abi. Sahaya atlamamın sebebi bana yardımcı olman. Neden diye sorarsan ben senin hayranınım. Futbolcu olmak istiyorum. Senden maddi bir beklentim yok. Sadece destek çıkmanı istiyorum. Yardımcı olsan da olmasan da Allah razı olsun. Taraftar sizi şampiyon olarak görmek istiyor” yazılı notu tozluğuna koyarak maça devam etmişti.
 
BABASI HASTALANINCA FUTBOLU BIRAKMIŞ
 
Polis merkezinde yapılan işlemlerin ardından serbest bırakılan Veysel Ayaz'ın Adana Demirspor altyapısında oynarken babasının rahatsızlığının ardından çalışmak için futbolu bırakmak zorunda kaldığı ortaya çıktı. 8 ay önce futbolu bırakarak bir bilgisayarcıda çalışmaya başlayan Ayaz, 4 kardeşinin okul masraflarını çıkartmaya çalışıyor. Futbolcu hayallerini yitirmeyen Ayaz, kendisine kimse yardımcı olmayınca arayış içerisine girdi.

“SAHAYA HER ŞEYİ GÖZE ALARAK ATLADIM”
 
Veysel Ayaz, Tolga Zengin'e sosyal paylaşım sitelerinden ulaşmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını belirtti. Bunun üzerine maç sırasında sahaya inmeye karar verdiğini kaydeden Ayaz, “Ulaşamayınca bende böyle bir şey yapmaya karar verdim. Bana da en fazla 2 bin TL ve bir yıl men cezası varmış. Göze alarak atladım. Önceden planlamıştım, sahaya telin üstünden atlayarak geçtim. Takıma zarar vermeyeceğini biliyordum. Atlayıp Tolga abi diye yanına koştum. Sarıldık, bir şeyler konuştum. Kağıdı cebimde zor buldum, sonra verdim. ‘Sana ulaşacağım' dedi. Polis merkezine gittik. İfademi aldılar. Gece 03.00 gibi bıraktılar” dedi.
 
“FUTBOLU BIRAKTIM AMA HEP İÇİMDE KALDI”
 
Küçüklüğünden beri futbolcu olmak istediğini söyleyen Ayaz, “Bir çok kulüpte futbol oynadım. En son Adana Demirspor altyapısına oynuyordum. Arka çıkan olmadı. Sonra babam hastalanınca kardeşlerime bakmak için çalışmak zorunda kaldım. Futbolu bıraktım ama hep içimde kaldı” ifadelerini kullandı.
Tolga Zengin'in kendisini özel bir numaradan aradığını aktaran Ayaz, konuştuklarının aralarında kalacağını söyledi.
 
“ADAM GİBİ ADAM TOLGA ZENGİN”
 
Veysel Ayaz, Tolga Zengin'in hayranı olduğunu belirterek, “Takımımızın en sevdiğim oyuncusu. Onun için kağıdı ona vermeyi tercih ettim. Birde adam gibi adam Tolga Zengin” diye konuştu.
 
Defansın her yerinde ve ön liberoda oynayabildiğini belirten Ayaz, “İki ayağımı da kullanıyorum. Beşiktaş'ta futbol oynamak tek hayalim. Hayatımı Beşiktaş'a adamak istiyorum. Beşiktaş'ın yedek kulübesinde otursam bile yeter” dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!