comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş, Joao Pereira'yı transfer etmek istiyor

17 Ocak 2015, Cumartesi 11:46
Beşiktaş, Joao Pereira'yı transfer etmek istiyor

Bilic'in tecrübeli sağ bek istemesi üzerine, genç adaylardan vazgeçen Beşiktaş, Maxi Pereira girişimlerinin de çıkmaza girmesi üzerine 30 yaşındaki bir başka Portekizli Joao Pereira için Valencia ile görüşmelerde gaza bastı.

Sağ bek transferi konusunda oldukça bunalan ve bir an önce lig ve Avrupa'ya konsantre olmak isteyen Beşiktaş, Benfica'nın sürekli işi yokuşa sürmesi üzerine Maxi Pereira görüşmelerini askıya alarak ana gündemine İspanyol devi Valencia'da forma giyen Joao Pereira'yı aldı. Haziran ayında sözleşmesi sona erecek ve serbest kalacak olan 30 yaşındaki tecrübeli futbolcuyu devre arasında kadrosuna katmayı planlayan Kartal, Valencia ile temaslarını sıkı tutuyor. Düşük bir bonservis bedeliyle sağ bek probleminden sıyrılmak isteyen Beşiktaş'ın elini ise oyuncunun İstanbul'a gelmeye sıcak bakması güçlendirdi.
 
Tam Bilic'in aradığı tecrübe 
Gündemde yer alan Kraft, Linnes görüşmeleri, teknik direktör Slaven Bilic'in tecrübeli oyuncu istemesi üzerine askıya alınmış durumda. Pereira'nın üst düzey takımlar ve milli takımda da forma giymiş olması, oyuncuyu ilk sağ bek adayı durumunu getirdi. Transfer için Fikret Orman'dan tam yetki alan yönetici Erdal Torunoğlulları'nın işi bitirmek için pazarlıkları son aşamaya getirdiği öğrenilirken, önümüzdeki hafta işin resmiyete dökülmesi planlanıyor.
 
İstikrar abidesi 
 
Benfica'nın altyapısından çıkan ve Braga ve Sporting'de oynayan Pereira, 2014 Dünya Kupası'nda 3 maçta forma giydi. Valencia formasıyla 2 sezonda 77 karşılaşmaya çıkan Portekizli, istikrarıyla göz doldurmayı sürdürüyor. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!