comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Beşiktaş transferde ince eleyip, sık dokuyor

10 Ocak 2015, Cumartesi 09:08
Beşiktaş transferde ince eleyip, sık dokuyor

Beşiktaş Yönetimi transferde hata yapmamak için kılı kırk yarıyor.

Siyah-beyazlı kulüp belirlediği oyuncuyu üç ayrı kişiye izlettiriyor ve ayrı ayrı rapor alıyor. İzleme Komitesi Başkanı Fikret Demirer onay verirse futbolcuyu bu kez de Slaven Bilic seyrediyor. Bilic'in de yeşil ışık yakması halinde oyuncu hakkında yaşadığı şehirde kişisel bilgileri toplanıyor.
 
Demba Ba ve Sosa transferleriyle yabancı transferinde büyük başarı elde eden Beşiktaş Yönetimi'nin, devre arasında da aynı başarıyı yakalamak için adeta gizli istihbarat servisleri gibi çalıştığı ortaya çıktı.
 
Yabancı transferinde işini şansa bırakarak kulübün parasını sokağa atmak istemeyen yöneticiler bu konuda ilginç stratejiler belirledi. Dış transferde yapılan planlamalar çerçevesinde kulübün resmi scoutlarının yanı sıra yurt dışındaki gönüllü scoutlardan da gelen futbolcu isimlerini bir havuzda toplayan Beşiktaş Yönetimi, ilk etapta İzleme Komitesi'nden üç kişiyi farklı tarihlerde oyuncuları seyretmeye gönderiyor.
 
Bu üç resmi scout elemanlarından birbirlerinden habersiz şekilde ayrı ayrı raporlar alan siyah - beyazlı yönetim, daha sonra İzleme Komitesi Başkanı Fikret Demirer'i onay için görevlendiriyor. Beşiktaş Yönetimi, onay alınan oyuncuyu ise son kez Slaven Bilic'e izlettiriyor.
 
Düğmeye basıldı
 
İzleme Komitesi ve Bilic'in onayını alan yönetim, daha sonra kendisi devreye girerek belirlenen oyuncunun yaşadığı şehirdeki Türkler ile temasa geçiyor ve futbolcu hakkında istihbarat topluyor. Şehirdeki lüks restoran sahipleri, taksiciler ve gece hayatı sektöründeki çalışanlarla da temasa geçerek bilgi alan Beşiktaş Yönetimi'nin, futbolcunun bu aşamayı da geçmesi halinde transfer için düğmeye bastığı vurgulandı.
 
Milosevic ve Sosa gibi isimleri de bu şekilde transfer eden siyah - beyazlı yönetimin, bu istihbaratlar sayesinde gece hayatını çok seven ve karakterleri Beşiktaş'a uymayan bazı oyuncuları, transfer listesinden çıkardığı öğrenildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!