comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Barcelona istiyordu, PTT 1. Lig'de tutunamadı!

09 Ocak 2015, Cuma 09:46
Barcelona istiyordu, PTT 1. Lig'de tutunamadı!

Muhammed Demirci PTT 1. Lig ekibi Gaziantep BŞB'de bile tutunamadı. En son hocası Hakan Kutlu'nun yorumu ise çarpıcıydı: Çocuk yaşta dünya yıldızı ilan edilmesinin altında kalmış...

2006 yılında 11 yaşındaki Beşiktaş'ın altyapısına getirilen ve "Türk Messi" olarak anılan Muhammed Demirci futbolumuzun en büyük hayal kırıklıklarından biri olma yolunda hızla ilerliyor. O dönemde Barcelona'nın bile yeteneklerine hayran kalıp altyapısına transfer etmek istediği Demirci geçen 9 yılda bir türlü beklenen patlamayı yapamadı. 20 yaşındaki futbolcu önceki gün sezon başında kiralandığı PTT 1. Lig ekibi Gaziantep BŞB'den de sözleşmesi feshedilerek yollandı. Peki 11 yaşındayken yetenekleri göz kamaştıran ve manşetlerden düşmeyen Demirci neden bir türlü bekleneni veremiyor? Bu soruyu ilk olarak Gaziantep BŞB Teknik Direktörü Hakan Kutlu'ya yönelttik.
 
'YETERİNCE FORMA FIRSATI TANINMAMIŞ"
 
“Biz Muhammed Demirci ile yetenekleri veya kişiliğinden şüphe ettiğimiz için yollarımızı ayırmadık" diye söze başlayan Kutlu, şöyle devam etti: "Yeteneklerini bu ligde sahaya yansıtmakta büyük sıkıntılar çekti. Aslında çok şans verdik. Maalesef profesyonel liglerde yeteri kadar maç oynamamış. Beşiktaş'ta birkaç maç oynamış. Sadece Beşiktaş'ın altyapısında oynamış. Orada da oynaması gereken maç sayısının çok altında maçı var. Biz ondan daha da genç oyuncuları oynatıyoruz. Bence asıl önemli sıkıntısı ise daha hiçbir şey yapmadan çocuk yaşta dünya yıldızı lanse edilmesi. Bu baskının altında kalmak ona çok zarar vermiş. Yine de kendisi için hâlâ geç değil ama çok fazla maç deneyimi yaşaması gerekiyor.”
 
İLK KONTRATIYLA ARABA ALDI
 
Sinan Vardar: 18 yaşında yüksek fiyatlı bir kontrat yaptı. Böyle olunca raydan çıkıyorlar...
 
Demirci'nin adını duyurduğu dönemde Beşiktaş'ta yönetici olan Sinan Vardar genç futbolcunun yönetimsel hataların kurbanı olduğunu söyledi. İşte Vardar'ın çarpıcı tespitleri:
 
“Muhammed Demirci ismi duyulunca sürekli televizyonlarda göründü. Menajerler tarafından Barcelona'ya götürüldü. Sonra tabii biraz havaya girdi. Ben ayrıldıktan sonra kulüp onunla çok yüksek fiyatlarla bir kontrat yaptı. Araba alıp gezip tozmaya başladı. 18 yaşında bu paraları vermek doğru değildi. Böyle olunca raydan çıkıyorlar. Maalesef Muhammed Demirci kaybolup gitmiş değerlerinden biridir. Ayrıca çok az forma şansı bulurken, ilk kez 20 yaşında kiraya verildi. Oynatmayacaksanız versenize daha önce. Senede en az 45 maç oynamayan futbolcudan bir şey olmaz ki.”
 
TANIDIK BİR HİKAYE: BATUHAN KARADENİZ
 
Beşiktaş'ın bir diğer hayal kırıklığı da Batuhan Karadeniz'di. Siyah-Beyazlıların tıpkı Muhammed Demirci gibi 11 yaşında keşfedip altyapısına kattığı ve henüz 16 yaşında profesyonel sözleşme imzaladığı Batuhan, büyük yeteneklerini özel yaşamındaki çalkantılara ve disiplinsizliğine kurban etti. Adı hep skandallarla, teknik direktörler ve futbolcularla yaşadığı problemler, fazla kilolarıyla anıldı. Genç yaşına rağmen oradan oraya savrulan Batuhan 3 dönem Beşiktaş, 2 dönem Eskişehirspor, 1'er dönem de Trabzonspor ve Elazığspor maceraları yaşadı. 23 yaşındaki futbolcu şimdilerde Sergen Yalçın yönetimindeki Sivasspor'da yeniden çıkış arıyor.
 
"BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETTİ"
 
Muhammed Demirci'yi ilk keşefeden ve elinden tutup Beşiktaş'a getiren Seyit Ateş, şimdilerde genç futbolcuya çok kırgın. Siyah-Beyazlı eski idareci, Demirci ile 2,5 yıla yakındır her türlü insani ilişkisini kestiğini söyledi. “Ahde vefası olmayanın iki yakası bir araya gelmez” diyen Ateş “Bu tabir ders olsun. Muhammed çocukken bir sporcunun yaşaması gerektiği gibi hayat sürdürüyordu ama 18 yaşına geldiğinde bağımsızlığını ilan etti, ben de o bağımsızlığı kabul etmedim. Ben onu evladım gibi sahiplenmiştim. Oysa bir evlat babasını ömür boyu dinlemeli” diye konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!