comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Ahmet Nur Çebi: "Hakemleri Allah'a havale ediyorum"

06 Ocak 2015, Salı 21:00
Ahmet Nur Çebi:

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı yabancı oyuncu kural değişikliği ile Beşiktaş'ın mağdur edildiğini söyledi.

İstanbul Bağcılar'da katıldığı bir panelde konuşan Ahmet Nur Çebi gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. İlk olarak futbol kamuoyunun sıcak gündemi olan yabancı kuralındaki değişiklik hakkında gelen soruyu cevaplandıran Çebi, "Biz planlarımızı bu sezon 5 + 0 + 3 uygulamasına göre planlamıştık. Doğal olarak da buna göre transferlerimizi yaptık. Ancak 6 ay sonra ne oldu da böyle oldu, bu sorgulanabilir. Beşiktaş bu durumdan mağdur olmuştur. Mağdur edilmiştir. Bu konuda görüşümüzü kulüp olarak ilerleyen günlerde açıklarız. Bu tür kararlar alındığında hemen uygulamaya konulmaz. Bu kararı bence kademeli olarak hayata geçirmeliydiler. Yavaş yavaş artırılabilirdi. En azından bizlerin hazmettiği bir durum olabilirdi. Mayıs'tan sonra yine değişebilir mi diye aklımızda hep şüphe olacak. Alınmış karara saygımız var ancak bunun şu ortamda Beşiktaş'a zarar verdiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Mevcut kadroda yer alan oyuncuların çoğu ile yola devam etmek istediklerini ve gerekli yerlere de transferin yapılacağını belirten Ahmet Nur Çebi, "Futbolcularımızın birçoğu ile yola devam etmeyi istiyoruz. Gerekli yerlere olan ihtiyaçları ocak ayında ise ocak ayında, yoksa sezon sonunda yapacağız. Bunun peşinde koşuyoruz. İnşallah ilk yarı transfer dönemi sonunda gerekli olan yerlerdeki ihtiyaçlarımızı karşılamış oluruz." dedi.
'ONLARI ALLAHA HAVELE EDİYORUM"

Ligde kendi maçlarındaki hakem kararları ile ilgili sorulan soruyu da cevaplandıran Çebi, "Hakemlerle ilgili defalarca açıklamalarda bulunduk. Herkese hatalar oluyordur ama bize çok oluyor. Bu hafta oynadığımız Galatasaray derbisinde Veli'nin atılması oyunumuzu etkilemiştir, fakat kartın nasıl gösterildiğini de iyi değerlendirmek lazım. Veli, biliyorsunuz ki birkaç maç önce kendisine faul yapılıp atılan rakip oyuncunun kartını iptal ettiren centilmen bir oyuncudur. Bunları çok iyi irdelemek lazımdır. Derbide ise rakip oyuncunun nasıl tahrik ettiğini gördünüz. Eğer bir mağlubiyet varsa tabiki Veli'nin de etkisi vardır. Bir yöneticisi olarak gerekli cezaların verilmesi vazifemdir. Futbolcularımızın aldığı kırmızı kartların kulübümüze zarar verdikleri doğrudur. Derbi öncesinde oynadığımız Torku Konyaspor maçında Atiba'nın çizgiye bastığı pozisyonda da ceza sahası çizgisine basan o kadar ayak varken neden Atiba bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Söyleye söyleye bitmiyor. Az hata yapsınlar artık. Onları Allah'a havale ediyorum." diye konuştu.

'VODAFONE ARENA'DA ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ'

2. başkan Ahmet Nur Çebi, yapımı süren Vodafone Arena'da şampiyonluk yaşamaktan başka bir şey hayal etmediklerini söyledi. Çebi, "Stadı başkanımızın verdiği tarihte bitirmek istiyoruz. İnşallah şampiyon oluruz, o statta da onu yaşarız. Başka bir şey hayal etmiyoruz." dedi.

Çebi, son olarak ise yıldız futbolcuları Demba Ba ile ilgili gelen soruya, "Demba Ba içimizden biri gibi. Samimi içten birisi. Kendisi gerçekten gönlü çok açık, arkadaşlık ve aile olgusu güçlü bir futbolcu. Biz onunla birlikte olmaktan gurur duyuyoruz." cevabını verdi. CİHAN

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!