comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Bilic'in derbi karnesi kötü

02 Ocak 2015, Cuma 13:55
Bilic'in derbi karnesi kötü

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in hala bir derbi zaferi yok. Hırvat teknik adamın derbilerdeki şanssızlığı sırf Türkiye'de değil Rusya'da aynı istatistiğe sahip.

Siyah-beyazlı takım Pazar günü oynanacak olan Galatasaray karşılaşmasına kitlenmiş durumda. İlk devrenin bitimine 1 hafta kala oynanacak bu derbi de önemli istatistikler göze çarpıyor. Bilic ve öğrencilerinin sahadan galibiyetle ayrılması durumunda ise bir ilk yaşanacak.
 
2013-2014 sezonunda Beşiktaş'ın teknik direktörü olarak göreve başlayan Hırvat teknik adam, 1,5 yıldır siyah-beyazlı takımda görevini yürütüyor. Bu dönem içerisinde Beşiktaş'ın başında birçok karşılaşmaya çıkan Bilic'in en ilginç istatistiği ise derbi maçlarında alınan sonuçlar. Hırvat teknik adam, Beşiktaş'a teknik direktör olarak göreve geldiği günden bu yana oynanan 5 derbi maçında da şanssızlığını kıramadı. Slaven Bilic, 5 derbi maçında da galibiyetle tanışamadı ve 2 beraberlik, 3 mağlubiyetle sahadan ayrıldı.
 
Slaven Bilic'in 5 derbi maçı karnesi şu şekilde:
 
Beşiktaş:0 - Galatasaray: 3 (Galatasaray hükmen galip)
Fenerbahçe: 3 - Beşiktaş: 3
Galatasaray: 1 - Beşiktaş: 0
Beşiktaş: 1 - Fenerbahçe: 1
Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe: 1
 
RUSYA'DA DA DERBİ ŞANSSIZLIĞI
 
Hırvat teknik adam, Rusya'da Lokomotiv Moskova takımının başında görevde kaldığı süre boyunca da derbi hüsranları yaşamıştı. Moskova ekibinin başında 6 derbi maçında sadece Spartak Moskova'yı mağlup eden Bilic, kalan 5 maçta da 4 mağlubiyet ve 1 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Slaven Bilic'in Rusya'daki derbi karnesi şu şekilde:
 
Lokomotiv Moskova: 2 - Dinamo Moskova: 3
Lokomotiv Moskova: 2 - Spartak Moskova: 1
CSKA: 2 - Lokomotiv Moskova: 1
Dinamo Moskova: 1 - Lokomotiv Moskova: 0
Spartak Moskova: 0 - Lokomotiv Moskova: 0
Lokomotiv Moskova : 1 - CSKA: 4 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!